Στο κασσελακιστάν, στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, χτίζουν πλέον το αφήγημα για την αντιμετώπιση της νέας συντριβής και των επικείμενων χαμηλών πτήσεων που θα καταγράψει το κόμμα υπό την ηγεσία του νέου –αδιαμεσολάβητου, αντισυστημικού, αριστερού, λαοφιλούς και λαοπρόβλητου– αρχηγού στις ευρωεκλογές. Και όπως στις ήττες του 2019 και τις απανωτές του 2023 έχουν βρει τη… λύση.

Ποια είναι; Μα η κλασική. Αυτή που για τον ΣΥΡΙΖΑ είτε έχει αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα είτε πολύ περισσότερο τον Στέφανο Κασσελάκη τώρα, αποτελεί το ισχυρότερο άλλοθι. Για την επικείμενη ήττα θα φταίνε οι… πολίτες. Θα φταίνε οι ψηφοφόροι. Αυτοί που το 2019 δεν κατάλαβαν τι έκαναν όπως είχε πει Αλέκος Φλαμπουράρης και το 2023… παραπλανήθηκαν όπως είχε πει η Πόπη (πού τη θυμηθήκαμε τώρα) Τσαπανίδου.

Ήδη στην Κουμουνδούρου η ομάδα Κασσελάκη διαμορφώνει το αφήγημα με τις ανάλογες διαρροές. Οι οποίες υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να γράψει μπροστά ποσοστό 2 υπονοώντας να λάβει ποσοστό άνω του 20% αν πάνε να ψηφίσουν οι πολίτες στις ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχει αποχή, που στις ευρωεκλογές πάντα καταγράφεται, για την ήττα και την αδυναμία του κόμματος και του αρχηγού ν' ανεβάσουν τα ποσοστά θα φταίνε αυτοί που δεν θα πάνε να ψηφίσουν.

Διότι στη ΣΥΡΙΖΑϊκή λογική τα πράγματα είναι απλά. Όσοι δεν λάβουν μέρος στη διαδικασία της ψηφοφορίας θα ψήφιζαν το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη αν πήγαιναν να ψηφίσουν. Κανέναν άλλον. Ή έστω κάποια από τ' άλλα κόμμα. Κυρίως όμως αν πήγαιναν θα επέλεγαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Ευρωβουλή, όπως έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια επιχειρώντας να εκθέσουν την Ελλάδα. Εκλιπαρώντας διαρκώς να επιβληθούν πρόστιμα σε βάρος της χώρας και να κοπούν κονδύλια και πόροι που προορίζονται για την ανάπτυξη.

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε και το γεγονός πως στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι… απλά. Απλοϊκά είναι το σωστό, ως προς το παραμύθι που πουλάνε σε στελέχη και οπαδούς. Για παράδειγμα:

- Αν ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη λάβει –λέμε τώρα– ποσοστό ανάλογο με αυτό του 2023 θα φταίνε οι ψηφοφόροι που δεν πήγαν να ψηφίσουν ώστε να ανέβει το κόμμα πάνω από το 20% και να κάνει την… ανατροπή.

- Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει κάτω από το ποσοστό που έλαβε το κόμμα το 2023 θα φταίει η διάσπαση και τα στελέχη που πήγαν στη Νέα Αριστερά, μαζί και αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν.

- Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει ποσοστό που θα κινείται σε επίπεδα χαμηλά θα φταίει η… κυβερνητική προπαγάνδα και κατ' επέκταση πάλι οι πολίτες που θα παραπλανηθούν αφού για την Κουμουνδούρου παραμένουν αδαείς και ανήμποροι να καταλάβουν τι γίνεται…

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα φταίει ο Στέφανος Κασσελάκης, διότι σύμφωνα με την ομάδα του και λαοπρόβλητος είναι και αδιαμεσολάβητος και δεν έχει πειράξει κανέναν όπως συνεχίζει να λέει ο ίδιος. Το ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα, καμία εναλλακτική λύση παρά μόνο επανάληψη του προγράμματος Θεσσαλονίκη, του λεφτά υπάρχουν –αν και είναι ατάκα από πρώην αρχηγό άλλου κόμματος– και της διανομής δεκάδων δισεκατομμυρίων από το λεφτόδενδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν περνά από το μυαλό τους…

Υγ.: Υπάρχει και η... λύση που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας, στον οποίο αναμένεται να επιρρίψουν ευθύνες και να υποστηρίξουν πως δεν όχι μόνο δεν στήριξε αλλά αντιθέτως υπέσκαψε το διάδοχό του.