Χειροπέδες σε πέντε ακόμα Κροάτες χούλιγκαν που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από την OPAP Arena της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, προχώρησαν χθες το βράδυ στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Οι Κροάτες συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιταλία.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 25, 41,29, 25 και 31 ετών που φαίνεται να ανήκουν στην στο δολοφονικό τάγμα των Κροατών που έφτασαν οδικώς στην χώρα μας και προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 29χρονος φίλος του δικεφάλου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό το λιμάνι Μπάρι Ιταλίας διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον λόγο και την διάρκεια παραμονής τους στη χώρα και επιπλέον δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα και επιστρέφουν στη χώρα τους χωρίς να κατέχουν αποσκευές. Οι ανωτέρω αλλοδαποί κρίθηκαν ύποπτοι για πιθανή συμμετοχή τους στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του αγώνα ΑΕΚ – Δυναμό Ζάγκρεμπ, ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και παραδόθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας».

Πρόκειται για το δεύτερο κύμα συλλήψεων στους συνοριακούς σταθμούς της χώρας, μετά τις χθεσινές 7 συλλήψεις στους Ευζώνους και μία ακόμη στην Κακκαβιά. Υπενθυμίζεται πως ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί ο δολοφόνος του 29χρονου, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν και δύο Ελληνες και ερευνάται από τους αστυνομικούς της ασφάλειας εάν ήταν συνεργοί ή  το κατά πόσο συμμετείχαν και αυτοί στη δολοφονική επίθεση. Εν το μεταξύ σήμερα να οδηγηθούν στον εισαγγελέα και οι 94 από τους συλληφθέντες που πιάστηκαν αμέσως μετά τα επεισόδια.