«Ελευθερία στους BBB» και «07.08.2023. Αθήνα, οι BBB είναι βασιλιάδες της Ευρώπης» έγραφαν προκλητικά σε ψεύτικες αυτοσχέδιες μπλε βόμβες, εκφράζοντας με αυτόν τον εριστικό τρόπο την υποστήριξή τους οι χούλιγκαν της Ντιναμό Κιέβου στους γνωστούς Κροάτες, επίσης, χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ Bad Blue Boys. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι οπαδοί των δύο ομάδων αλληλοϋποστηρίζονται, καθώς τους δένει πρώτα και κύρια η ροπή τους προς τις ακροδεξιές, φασιστικές και ναζιστικές ιδέες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου έχουν αναφερθεί σε αρκετά ρεπορτάζ για το μίσος τους ενάντια σε έγχρωμους ποδοσφαιριστές και οπαδούς και για το μότο «100% λευκή κερκίδα». Ή όταν υποστηρικτές της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πραγματοποιούσαν παρέλαση στο Μιλάνο, χαιρετώντας ναζιστικά, επαναφέροντας σκηνές από άλλες, πιο παλιές, σκοτεινές εποχές.

Το παραλήρημα μίσους από δικηγόρο των Bad Blue Boys

Ακόμα, ανατριχιαστική, λόγω των μηνυμάτων μίσους που εξέπεμπε, και πέρα για πέρα χαρακτηριστική των ιδεών που εκπροσωπούν οι Bad Blue Boys ήταν και η ανάρτηση του Νταβορίν Κάρασιτς, Κροάτη δικηγόρου των συμπατριωτών του χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Δεν εγκαταλείπω τους αδελφούς. Αν το δούμε από την άλλη πλευρά, οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα, τοξικομανείς-αριστεροί-αναρχικοί, απόβλητα, που έχουν μαχαιρώσει άλλους ανθρώπους με μαχαίρια για δεκαετίες, έχουν πετάξει βόμβες μολότοφ σε άλλους, έχουν ποδοπατήσει κεφάλια ανθρώπων.

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ανέφερε: «Το να πενθείς για τέτοιους είναι σαν να πενθείς για τους αρχηγούς του Isil που έπεσαν τυχαία πάνω σε Συριανούς Τίγρεις ή Βάγκνερ στη Συρία. Ένα είναι σίγουρο, το γεγονός σίγουρα δεν συνέβη με τον τρόπο που αναφέρουν σήμερα τα ΜΜΕ, γιατί τα ΜΜΕ πάντα αναφέρουν λάθος».

«Παρεμπιπτόντως, όλοι οι οπαδοί της Ντιναμό που τραυματίστηκαν τραυματίστηκαν από επιφανειακές μαχαιριές. Δεν θα με εξέπληττε καθόλου αν ένας αναρχικός χτυπούσε σε μαχαίρι με την επιθυμία να σφάξει έναν δικό μας, μετά από αστοχία του. Συνήθιζε να συμβαίνει, ότι αυτός που ήθελε να σφάξει, αφού αστοχούσε, να κόβεται στα άκρα του», πρόσθεσε.

«Όσοι είναι στον κόσμο των οπαδών, ξέρουν ότι οι BBB πάνε παντού, είτε μαθευτεί αν πάνε στο γήπεδο ή όχι. Οι αναρχικοί το ήξεραν αυτό, γι' αυτό και περίμεναν τα παιδιά εκείνο το βράδυ, οπλισμένοι με μαχαίρια. Υπάρχουν μάλιστα πλάνα με αναρχικούς να κάνουν κύκλους γύρω από το γήπεδο. Πήραν αυτό που ήθελαν», κατέληξε στο τέλος, μη δείχνοντας ίχνος ενοχής.

Μάλιστα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook είχε φωτογραφία, η οποία πλέον έχει διαγραφεί, στην οποία πόζαρε στο γήπεδο της κροατικής ομάδας με κάποιον που φορούσε μπλούζα του τάγματος Αζόφ. 

Την Πέμπτη η Ντιναμό Κιέβου παίζει με τον Άρη

Να σημειωθεί πως αύριο, Πέμπτη 10/8, στις 21:15, η Ντιναμό Κιέβου θα αγωνιστεί στη Θεσσαλονική, στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» ενάντια στον Άρη στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Conference League. Οπαδοί της ομάδας, μάλιστα, βρίσκονται ήδη στη συμπρωτεύουσα για αυτόν τον λόγο. 

Αυτή η κίνηση από πλευράς των οπαδών της ουκρανικής ομάδας εγείρει, αν μη τι άλλο, ανησυχία για την εξέλιξη του παιχνιδιού μέσα σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα, ύστερα και από τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ, οδηγώντας στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στα οποία συμμετείχαν Κροάτες οπαδοί, αλλά και Έλληνες.