Πολύ προσεκτικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες η Ελληνική Αστυνομία σε Αθήνα, αλλά και σε όλη τη χώρα. Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα προσήχθη στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς ένας 19χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και κρατείται προκειμένου να εξακριβωθεί αν εμπλέκεται στα χτεσινά επεισόδια κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Να σημειωθεί ότι ήδη από χθες το βράδυ έχουν συλληφθεί 98 άτομα συνολικά για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία οδήγησαν και στη δολοφονία ενός 29χρονου. Από τους 98 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι τέσσερις Έλληνες, με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Ήταν τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν μέχρι και πριν από λίγο σε θέση ακόμα να δώσει κατάθεση. Οι υπόλοιποι 94 κρατούνται και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα, ενώ λαμβάνεται γενετικό υλικό για DNA από όλους σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, φίλαθλου της ΑΕΚ.

Επίσης, στους Ευζώνους συνελήφθησαν επτά Κροάτες που έφευγαν από την Ελλάδα. Σε βάρος τους δεν προέκυψαν στοιχεία για ανάμειξη στα χτεσινά επεισόδια, αλλά στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν μαχαίρια, γι' αυτό κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Στους Αμπελοκήπους έγιναν συνολικά εννέα προσαγωγές Κροατών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα των χούλιγκαν.

Η προϊσταμένη Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών εποπτεύει προσωπικά τις έρευνες

Επιπλέον, προσωπικά εποπτεύει τις έρευνες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ. Έπειτα από σχετική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η κα Γκανέ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους εισαγγελείς πρωτοδικών που έχουν επιληφθεί των ερευνών και ενημερώνεται για κάθε στάδιο της έρευνας. 

Σκοπός είναι να διενεργηθούν με γρήγορους ρυθμούς όλες οι αναγκαίες προανακριτικές  ενέργειες για την διερεύνηση κάθε πτυχής της υπόθεσης, που κόστισε την ζωή του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη. Η επικεφαλής της εισαγγελίας Εφετών έχει ήδη ενημερωθεί για τις ενέργειες που γίνονται ώστε να ταυτοποιηθεί ο φυσικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι.

Ακόμα, η κα Γκανέ φέρεται να έχει ήδη δώσει εντολή να μην μείνει εκτός ελέγχου κανένας υπαίτιος για όσα έγιναν στην Νέα Φιλαδέλφεια και να συνεχιστούν εντατικά οι συλλήψεις, ώστε να βρεθούν ενώπιον των Αρχών οι δράστες της οπαδικής βίας και να τους αποδοθούν ποινικές ευθύνες ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής τους σε όσα έγιναν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Τέλος, έχει ζητήσει να αναζητηθούν διερμηνείς οι οποίοι θα χρειαστεί να παρασταθούν στα στάδια της ανάκρισης για τους αλλοδαπούς κατηγορουμένους.