Ένθερμη ήταν από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ η υποδοχή της συμφωνίας της Ε.Ε με την Αίγυπτο αναφορικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, με ταυτόχρονες αιχμές για την μέχρι τώρα στάση των Μακρόν και Σολτς. Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Μάνφρεντ Βέμπερ «αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η ηγεσία του ΕΛΚ επιλύει τις σημαντικές προκλήσεις», προσθέτοντας ότι «το ΕΛΚ υπογράμμιζε για χρόνια την ανάγκη περιορισμού των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη και εμβάθυνσης της οικονομικής συνεργασίας με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής».

«Σήμερα χαιρετίζουμε θερμά», αναφέρει επίσης ο επικεφαλής του ΕΛΚ, «τα κρίσιμα βήματα που έγιναν από την πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ και τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη μαζί με τη βελγική Προεδρία για την εμβάθυνση των σχέσεων της Ε.Ε. με την Αίγυπτο».

Καταλήγοντας ο Μάνφρεντ Βέμπερ σημειώνει με έμφαση: «Ελπίζουμε ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα δείξουν επίσης μεγαλύτερη δέσμευση με τρίτες χώρες για να σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση».