Εντείνονται οι έρευνες των Αρχών για τη βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα του Σαββάτου (3/2) απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, στο κέντρο της Αθήνας. Με ιδιαίτερη προσοχή η ΕΛΑΣ, συλλέγει τα στοιχεία και αναμένεται εφεξής τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια, σε ό,τι αφορά την έκρηξη της βόμβας, καθώς οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής βλέπουν αναβίωση ή και ολική επαναφορά της τρομοκρατίας.

Αρχικά, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως πίσω από τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έγιναν ήταν το ίδιο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο στον ΣΚΑΪ, τα δύο τηλεφωνήματα στην αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι έγιναν είτε για να διαχωρίσουν τη θέση τους και να μην συνδεθούν με την αποτυχημένη επίθεση στο Γουδί, είτε για να αποπροσανατολίσουν.

Ωστόσο οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, εκτιμούν ότι μαζί με το άτομο που μίλησε στο τηλέφωνο ήταν και ένα ακόμη. Ενδεχομένως, μετά από παρέμβαση του δεύτερου αυτού ατόμου έγινε το δεύτερο τηλεφώνημα όταν κατάλαβε ότι στο πρώτο δεν είχαν δοθεί όλες οι πληροφορίες για τη βόμβα. Στο πρώτο τηλεφώνημα στην ΕΦΣΥΝ οι δράστες είπαν ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο υπουργείο Εργασίας αλλά δεν είπαν ούτε ότι ήταν απέναντι ούτε σε πόση ώρα θα εκραγεί. Στοιχεία που τα έδωσαν στο δεύτερο τηλεφώνημα στο OPEN.

Καλά μελετημένη η επίθεση

Τώρα, όπως μεταδίδει από το σημείο του τρομοκρατικού χτυπήματος ο δημοσιογράφος του OPEN Γιάννης Ζιάγκας, το μόνο που έχει μείνει από τον μηχανισμό είναι ένα κομμάτι πανί από το σακίδιο και ένα από τη σακούλα.

Μάλιστα, έμπειροι αξιωματικοί εκτιμούν πως μέσα στο σακίδιο βρισκόντουσαν 3 με 5 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως το σημείο όπου τοποθετήθηκε ο μηχανισμός ήταν «ιδανικό» λόγω λαμαρίνας που «έστειλε» το ωστικό κύμα στο υπουργείο. Αυτό δείχνει πως ήξεραν οι δράστες ακριβώς πώς να κινηθούν και επρόκειτο για καλά σχεδιασμένη επίθεση.

«Αναβίωση της τρομοκρατίας ή ολική επαναφορά»

Με το παραπάνω συμβάν «έσπασε» η σιωπή της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς μέσα σε 1,5 μήνα έχουν εμφανιστεί δύο καινούριες τρομοκρατικές οργανώσεις, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές.

Η αντιτρομοκρατική, μάλιστα, μιλάει για αναβίωση της τρομοκρατίας ή για ολική επαναφορά.

Όπως εξηγεί η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN, η μία από τις δύο αυτές οργανώσεις έκανε το ντεμπούτο της με την επίθεση στην οδό Σταδίου και έδειξε πως έχει πυγμή -καθώς έκανε το πρώτο της χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, σε καλά φυλασσόμενο σημείο.

Πρόσωπα από το παρελθόν;

Οι αναλυτές λένε πως η συγκεκριμένη οργάνωση θέλει να είναι η κορωνίδα στην νεοτρομοκρατία.

Καταλήγουν στο συμπέρασμα πως σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν γνωστές δύο τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν αποκλείουν το διευθυντήριο να είναι το ίδιο -δηλαδή πρόσωπα ή πρόσωπο που έπαιξαν τον ρόλο τους τα προηγούμενα χρόνια και πλέον να χρησιμοποιούν καινούρια πρόσωπα, ως εκτελεστικούς βραχίονες.

Το μήνυμά τους είναι πως υπάρχουν πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις που ήρθαν για να μείνουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN .

Τι φοβούνται οι αρχές;

Οι αρμόδιοι πλέον φοβούνται το επόμενο χτύπημα: Επειδή φαίνεται πως η οργάνωση που εξαπέλυσε την επίθεση στο υπουργείο Εργασίας έχει αλματώδη επιχειρησιακή εκτέλεση, θεωρούν πως θα συνεχίσει τα χτυπήματα.

Δηλαδή, όπως μεταδίδει η Μίνα Καραμήτρου, φοβούνται εάν οι δράστες θα περάσουν ξαφνικά από τη βόμβα, παρακάτω, σε ένα αιματηρό χτύπημα. Εκεί θα γνωστοποιήσουν και το οπλοστάσιό τους.