Τη μηχανή με την οποία διέφυγαν μετά τη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας οι δράστες εντόπισε η Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας όπως αναφέρει το protothema.gr.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έθεσαν τη μηχανή σε επιτήρηση για μικρό χρονικό διάστημα και όταν κανείς δεν πήγε να την παραλάβει τη μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, όπου οι ειδικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων την κάνουν «φύλλο και φτερό» για τον εντοπισμό οποιουδήποτε βιολογικού ίχνους των ανθρώπων που τη χρησιμοποίησαν: δακτυλικό αποτύπωμα, γενετικό υλικό.

Εφόσον βρεθεί οποιοδήποτε αποτύπωμα θα αντιπαραβληθεί με το «ορφανό» αποτύπωμα που είχε εντοπισθεί στη βόμβα η οποία είχε τοποθετηθεί κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Γουδή.

Ωστόσο, στην Αντιτρομοκρατική επικρατεί συναγερμός και ανησυχία αφού πέρα από το τηλεφώνημα ανάληψης ευθύνης για τη βόμβα στο υπουργείο Εργασίας από την «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» δεν υπάρχει ακόμη προκήρυξη - στο παρελθόν οργανώσεις δεν έστελναν προκηρύξεις αν σκόπευαν να κάνουν κι άλλο χτύπημα.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί και ο παγιδευμένος με ζελατινοδυναμίτιδα φάκελος με αποδέκτη την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο οποίος εντοπίσθηκε στο γραφείο της δικαστικού λειτουργού έχοντας περάσει από όλα τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Ο μηχανισμός στον φάκελο θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα. Ούτε γι' αυτό υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ενώ στο μικροσκόπιο των ερευνητών έχουν τεθεί και οι υποθέσεις που έχει χειρισθεί η δικαστής στην προσπάθεια να εντοπίσουν ποιος θα μπορούσε να την είχε στοχοποιήσει.