Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στην έκρηξη βόμβας έξω από το Υπουργείο Εργασίας , μιλώντας για ένα χτύπημα πολύ σοβαρό. «Μας ανησυχεί το χτύπημα, έχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία. Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και ανήκει στο βαρύ έγκλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στο περιστατικό, μιλώντας στο OPEN.

Υπενθυμίζεται ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε σακούλα, η οποία βρέθηκε κρεμασμένη πάνω στα κάγκελα υποκαταστήματος της τράπεζας «Alpha» στην οδό Σταδίου, απέναντι ακριβώς από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Για την ύπαρξη του μηχανισμού, ενημέρωσε τηλεφωνικά στις 00:50 την «Εφημερίδα των Συντακτών» άγνωστος άνδρας, ο οποίος ανέφερε πως «έχει τοποθετηθεί βόμβα απέναντι από το υπουργείο, θα σκάσει σε 40 λεπτά, δεν είναι φάρσα. Την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν αμέσως τον χώρο, διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, ενώ απέκλεισαν τον δρόμο και για τους πεζούς και στη 01.29 σημειώθηκε η έκρηξη του μηχανισμού. Από την έκρηξη, σημειώθηκαν σημαντικές υλικές στην τράπεζα αλλά και σε τζαμαρίες γειτονικών κτιρίων, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Συλλέγουν υλικό από τις κάμερες οι αρχές

Τα ίχνη των τρομοκρατών αναζητούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, συλλέγοντας οπτικό υλικό από κάμερες επιχειρήσεων και εταιριών κατά μήκος της οδού Σταδίου. Υλικό έχει συγκεντρωθεί και από κάμερες άλλων δρόμων από και προς το σημείο της επίθεσης προκειμένου να διαπιστωθεί το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τρομοκράτες.

Η επίθεση στην «καρδιά» της Αθήνας έχει θορυβήσει την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που βλέπει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να σημειώνεται δεύτερη τρομοκρατική επίθεση, μετά από αυτή στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί. Σε εκείνη την περίπτωση, οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει το μηχανισμό μέσα σε τάπερ.

Η τρομοκρατία, επέστρεψε για τα καλά, όπως όλα δείχνουν με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να αναζητά στοιχεία και ευρήματα από τον τόπο της νέας βομβιστικής επίθεσης. «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι δύο οργανώσεις να είναι ουσιαστικά μια που απλώς χρησιμοποιούν διαφορετικά ονόματα για να δημιουργήσουν την εντύπωση πως πρόκειται για μαζικό ξεσηκωμό», ανέφερε στέλεχος του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.