Ο Διονύσης Τεμπονέρας από το πρωινό του ΣΚΑΙ έριξε τα δηλητηριώδη βέλη του κατά του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς επέλεξε να εκφράσει απόψεις αντίθετες με αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ σε ερώτηση τι πήγε στραβά με το κακό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, παραδέχθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι η Αριστερά δεν πείθει πλέον τους Έλληνες πολίτες, επαληθεύοντας μάλιστα τις χθεσινές δηλώσεις του Μάκη Βορίδη. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτήν τη στιγμή η ευρύτερη Αριστερά και Κεντροαριστερά δεν πείθει με τις προτάσεις της. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε».

Φυσικά τα καρφιά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος σύμφωνα με τον Διονύση Τεμπονέρα δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες, δεν σταμάτησαν σε αυτό το σημείο. Έπειτα το γνωστό στέλεχος που βρίσκεται στη σφαίρα επιρροής του Αλέξη Τσίπρα, διαφοροποιήθηκε από τις επίσημες θέσεις που εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να ενωθούν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, δίνοντας ως παράδειγμα την Γαλλία, κάτι το οποίο ωστόσο ξορκίζει ο Στέφανος Κασσελάκης διότι θα τεθεί θέμα της ηγεσίας του. Όπως δήλωσε «Έχουμε παραδείγματα όπως στη Γαλλία. Θυμίζω το λαϊκό μέτωπο που δημιουργήθηκε στη Γαλλία και βάσει των δημοσκοπήσεων διεκδικεί με αξιώσεις την πρώτη θέση. Όλα αυτά δείχνουν ότι πρέπει να συνεννοηθούν τα κόμματα του ευρύτερου χώρου, με την αυτονομία τους, και να υπάρξει μια προγραμματική συνεργασία».

Ένωση προοδευτικών δυνάμεων με νέο αρχηγό

Μάλιστα ο Διονύσης Τεμπονέρας σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου, αν μπορούν να ενωθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, απάντησε ευθέως ότι προφανώς θα πρέπει να υπάρξει μια συγκεκριμένη ηγεσία κάτω από την οποία θα συνεργαστούν τα κόμματα του λεγόμενου προοδευτικού χώρου, ξορκίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ηγεσία Κασσελάκη. Παράλληλα έστειλε τα μηνύματά του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τον ουσιαστικά να μην μπει εμπόδιο στη σύγκλιση δυνάμεων στην αριστερά. Σχετικά με το θέμα ανέφερε ότι «Προφανώς οι ηγεσίες δεν θα πρέπει να εμποδίσουν τη διαδικασία συνεννόησης των κομμάτων αλλά να την συνδράμουν. (...) Εγώ είδα μεγαθυμία στον κύριο Κασσελάκη να λέει ότι θα θέσει υποψήφιος σε περίπτωση που υπάρξει ένα τέτοιο μεγάλο ενιαίο σχήμα», σπρώχνοντας ουσιαστικά τις εξελίξεις. Μάλιστα το γνωστό στέλεχος ισχυρίστηκε ότι η σύγκλιση δυνάμεων δεν μπορεί να αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΜέΡΑ25 και το «Κόσμος» του Κόκκαλη, χωρίς ωστόσο να αναφέρει την Ζωή Κωνσταντοπούλου, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την αντίθεση του με τις απόψεις Κασσελάκη. 

Είναι φανερό ότι όχι μόνο ετοιμάζονται για σύγκλιση δυνάμεων σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα δε αν εκλεγεί ο Χάρης Δούκας πρόεδρος της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να τραβήξουν το χαλί του Στέφανου Κασσελάκη για να τον ξεφορτωθούν από την ηγεσία του κόμματος. Φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες αυτές τις συζητήσεις για σύγκλιση δυνάμεων πρωταγωνιστούν στελέχη της επιρροής του Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε η έναρξη του ιδρύματος Τσίπρα είναι πολύ κοντά και οι κακές γλώσσες λένε ότι μετά από αυτό θα αρχίσουν ανοιχτές επιθέσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνέχεια επί της οθόνης.