Απάντηση στην πόρτα της εξόδου, που τού έδειξε ο Στέφανος Κασσελάκης νωρίτερα σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά, λέγοντας πως «όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ», έδωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Η απάντησή μου στην προτροπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκη, είναι η εξής: Ήμουν πολλά χρόνια πριν από εκείνον, είμαι και θα παραμείνω ενδεχομένως και μετά από αυτόν στο αξιακό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό διαμορφώθηκε με διαδοχικές αποφάσεις συνεδρίων υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Συνεπώς, δίνουμε τη μάχη και των αξιών και των ιδεών μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στο Naftemporiki TV.

Είχε προηγηθεί η κατηγορηματική αντίθεση του Στέφανου Κασσελάκη στην πρόταση του Διονύση Τεμπονέρα για ευρύτερη συνεργασία για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, που θα περιλαμβάνει και με τη Νέα Αριστερά, λέγοντας πως «όποιος επιθυμεί τη Νέα Αριστερά να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιος δεν εκφράζεται από τις αλλαγές που κάνουμε, είναι δικαίωμα του να επιλέξει άλλη πορεία, εμείς θα συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με το πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό διαμορφώνεται μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου, ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε: «Από εκεί και πέρα, βεβαίως, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, έχουμε ορισμένα δεδομένα. Αρχικά έχουμε ένα τρομακτικό ποσοστό αποχής, που φανερώνει μια μεγάλη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης η οποία διαπερνά οριζόντια όλα τα κόμματα. Φαίνεται ότι ειδικά για τον προοδευτικό χώρο, οι υφιστάμενοι κομματικοί σχηματισμοί δεν μπορούν να αντιστοιχηθούν με τη λεγόμενη κοινωνική αντιπολίτευση, η οποία εμφανίζει έντονα σημάδια κοινωνικής κινητικότητας» ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογραμμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, στις σχετικές δηλώσεις του, κάλεσε σε κοινή δράση την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου υπάρχουν συμπτώσεις. Προσκαλώ την κοινοβουλευτική ομάδα να συνεργαστούμε για προτάσεις νόμου στις οποίες συμφωνούμε. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πώς να επικοινωνήσει με το γραφείο μου», είπε συγκεκριμένα.