Σε πέντε ημέρες από σήμερα κλείνει η προεκλογική περίοδος για να ψηφίσουμε την Κυριακή για τους δημοτικούς και περιφερειακούς άρχοντες της χώρας. Είναι ιερή η διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών και πρέπει να συμμετέχουν μαζικά οι πολίτες όσο και αν θεωρούν ότι οι εκλογές αυτές υπολείπονται σε αξία των εθνικών εκλογών.

ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ μια τέτοια προσέγγιση γιατί απαξιώνει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και γιατί δημιουργεί την αίσθηση της χαλαρής ψήφου ή ακόμα και της αποχής. Δεν υπάρχει περιθώριο για αποχή από τις κάλπες της Κυριακής. Οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να εκλεγούν για να μπορέσουν να διοικήσουν τις τοπικές κοινωνίες και να βελτιώσουν ότι μπορούν στο επίπεδο της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, αλλά και στις υποδομές των περιοχών στις οποίες εκλέγονται από τους πολίτες.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ καταστροφές και οι ευθύνες της Αυτοδιοίκησης για την έλλειψη σοβαρών έργων υποδομών, σε συνδυασμό με την κακή ποιότητα των έργων, αποτελούν «έργο» αποτυχημένων τοπικών αρχόντων κατά το παρελθόν. Αποτελούν επίσης τη «βιτρίνα» του ωχαδελφισμού και του να «ψηφίσουμε τον κολλητό ή τον ξάδελφο» στις δημοτικές εκλογές.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ πρέπει να τελειώνουν στην Ελλάδα που πηγαίνει ολοταχώς στο 2024. Ολα αυτά πρέπει να τελειώνουν άμεσα, τώρα, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, για τις οποίες όλοι θα κληθούμε να αποφασίσουμε τι θέλουμε για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας.

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι όλα αυτά που γράφω σήμερα τα ξέρετε και μάλιστα πολύ καλά. Γι’ αυτό ακριβώς τα γράφω. Για να μην υπάρξει χαλαρότητα στην ψήφο της Κυριακής. Για να μην υπάρξει μαζική αποχή, αντί για μαζική συμμετοχή που είναι απαραίτητη για την εκλογή των ικανότερων αρχόντων στις τοπικές κοινωνίες.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ψηφίσαμε σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απέχουμε από τις αυτοδιοικητικές κάλπες. Το αντίθετο. Η διπλή ψήφος μας τον Μάιο και τον Ιούνιο πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί με τη διπλή ψήφο (ανάλογα από το εάν χρειαστεί και δεύτερος γύρος) στις κάλπες αυτής της Κυριακής. Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους…