Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προ των πυλών και οι υποψήφιοι βρίσκονται παντού, προκειμένου να πείσουν για το όραμα και το σχέδιό τους για την επόμενη ημέρα.

Συναντήσαμε τον κ. Γεράσιμο Βλασσόπουλο, Ιατρό, Διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας, ο οποίος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Νέα Ιωνία με την παράταξη «Δημιουργία - Αλληλεγγύη» του υποψηφίου Δημάρχου της περιοχής Παναγιώτη Μανούρη.

Τι μπορεί να προσφέρει ένας ιατρός στην αυτοδιοίκηση; Δείτε στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Γιατί κατεβαίνετε υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές;

Είμαι ο διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Κωνσταντοπουλείου Γενικού Νοσοκομείου, «Αγία Όλγα». Στην επιστημονική μου διαδρομή έχω βρεθεί σε πολλές κλινικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ένας γιατρός ποτέ δεν αισθάνεται επαρκής γιατί οι γνώσεις και οι εξελίξεις της επιστήμης είναι ραγδαίες. Προσπαθώ όμως να είμαι πάντα ενήμερος και να εξελίσσομαι. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, σημασία έχει η ανακούφιση του πάσχοντα συνανθρώπου μας, και μόνον αυτή. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά έχει να κάνει με τον συνάνθρωπο, τον συμπολίτη. Θέλω τους συμπολίτες μου χαρούμενους, ήρεμους στην καθημερινότητά τους, που ξεκινά από τη στιγμή που βγαίνουν από το σπίτι τους.

Ποια η σχέση σας με την περιοχή της Νέας Ιωνίας και ποια προβλήματα εντοπίζετε;

Εργάζομαι στη Νέα Ιωνία τα τελευταία έντεκα χρόνια και κατοικώ σε αυτή τα τελευταία πέντε χρόνια. Η πόλη έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, έχει γειτονιές, στέκια, όπου οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους, χαιρετιούνται, ανταλλάσσουν τα νέα τους. Όμως ζούμε σε μια πόλη που παρά την ένδοξη ιστορία της, αποπνέει δυστυχώς μιζέρια και κατάθλιψη. Βρώμικη, χωρίς πεζοδρόμια, με παρατημένα πάρκα και με άναρχη κυκλοφορία αυτοκινήτων που καθιστά την πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο «μαρτυρική». Μια πόλη σκοτεινή και σε πολλές περιοχές το βράδυ επικίνδυνη. Ζούμε σε ένα δήμο που οι υπηρεσίες του είναι δύσκολα προσβάσιμες.

Σε ποιους τομείς του Δήμου μπορείτε να συνεισφέρετε;

Εγώ προσωπικά δεν είμαι πολιτικός, αλλά θα χρησιμοποιήσω την πολιτική για να διεκδικήσω αυτά που θέλω να πετύχω. Θέλω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε τομείς που μου είναι οικείοι και τους κατέχω καλά. Τομείς όπως η υγεία των δημοτων και τα θέματα παιδείας και αθλητισμού. Μπορείτε να αναρωτηθείτε και εσείς οι ίδιοι κοιτάζοντας γύρω σας, υπάρχουν δημοτικά ιατρεία; κοινωνικά φροντιστήρια για άπορους μαθητές και συμβουλευτικοί σταθμοί; φροντιστήρια γονέων, προγράμματα αγωγής και ενημέρωσης των μαθητών για θέματα πχ ανακύκλωσης; Για όλα αυτά υπάρχουν έτοιμα προγράμματα από την πολιτεία, προγράμματα όμως που λόγω έλλειψης βούλησης ή μη επαρκούς γνώσης, ο δήμος μας δεν αξιοποίησε ποτέ.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η σχέση του αυτοδιοικητικού με τον πολίτη και ποιο είναι το όραμά σας για την επόμενη ημέρα;

Οι πολίτες, μάς βλέπουν σαν τον άνθρωπό τους που μπορούν να διεκδικήσουν, να παραπονεθούν, να προτείνουν. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους συμβουλευόμαστε, να τους ακούμε και να τους βοηθάμε. Δυστυχώς πρέπει να παλέψουμε για τα αυτονόητα. Ο πολίτης δεν ενδιαφέρεται για τη δουλειά που γίνεται, για τις υποδομές, τον νοιάζει το αποτέλεσμα. Δεν τον ενδιαφέρει το πως θα γίνει αλλά να γίνει. Θέλει την πόλη καθαρή, ασφαλή, φωτεινή και με υψηλή κοινωνική μέριμνα. Θέλει υπηρεσίες εύκολα προσβάσιμες και τις λύσεις των προβλημάτων τους άμεσες. Θέλουμε δημότες χαρούμενους! Θέλουμε στο τέλος της θητείας μας να μας χαιρετούν εγκάρδια και να μας χαμογελούν. Πώς θα το πετύχουμε; Με άξιους ανθρώπους, ανιδιοτελείς, ειδικούς, που με πολλή δουλεία και την καθοδήγηση του έμπειρου, αποτελεσματικου, οραματιστή δημάρχου Παναγιώτη Μανούρη.