Σε μία πρωτοφανή αθλιότητα προέβη ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, λίγο προτού μπει στο στρατόπεδο της Θήβας, προκειμένου να κάνει μια θητεία-παρωδία ολίγων ημερών, στο πλαίσιο μιας impromptu συνέντευξης στον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάγκα, που βρισκόταν στο σημείο. Κληθείς να σχολιάσει το πώς θα συμπεριφερθεί στις διαταγές των αξιωματικών του Στρατού, ο κ. Κασσελάκης είπε πως ό,τι του ζητηθεί, θα το κάνει. Ρωτώντας περαιτέρω ο δημοσιογράφος τον κ. Κασσελάκη, αν θα καθάριζε ακόμα και την «Καλλιόπη», ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι εννοείται, αν και δεν γνώριζε τι είναι η «Καλλιόπη» στον Στρατό, δηλαδή η τουαλέτα. Όταν ο δημοσιογράφος του εξήγησε ότι πρόκειται για σλανγκ του Στρατού, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι το υποψιάστηκε αλλά το θεωρεί «σεξιστικό», να λέγεται Καλλιόπη η τουαλέτα και πρότεινε να αλλάξει από Καλλιόπη, σε «Καλλιόπος», ή «Κούλης».

Προφανώς, η αναφορά στο «Κούλης» δεν είναι τυχαία καθώς το συγκεκριμένο υποκοριστικό χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη -προτού καν γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας-, προκειμένου να τον μειώσει. Συνεπώς, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμως ξεπέρασε σε αθλιότητα τον προκάτοχό του, καθώς δήλωσε ευθέως ότι ο ευφημισμός για τις τουαλέτες στον Στρατό, θα έπρεπε να είναι το υποκοριστικό του ονόματος του πρωθυπουργού. Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα τολμούσε να το εκστομίσει αυτό. Και αυτό λέει πάρα πολλά, καθώς απ' ό,τι φαίνεται, ο Στέφανος Κασσελάκης όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένος να απαλείψει το στοιχείο της τοξικότητας από το κόμμα του, αλλά απεναντίας, δείχνει να το ασπάζεται και να το υιοθετεί δημοσίως. Έτσι θα το πιάσεις το Κέντρο, Στέφανε. Αν δεν πιστεύεις, ρώτα τον προκάτοχό σου, που είχε τον ίδιο στόχο με εσένα και ήταν κατά τι ηπιότερος στις εκφράσεις του.

Είναι εντελώς αδιάφορο εάν μια τέτοια δήλωση, στόχευε στο να συσπειρώσει τον «κατιμά» των τρολ του κόμματός του, που βρίσκεται πέριξ των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, προκειμένου να έχει στήριξη όσο αυτός υπηρετεί την -ο Θεός να την κάνει- θητεία του. Κάποια πράγματα, απλώς δεν λέγονται. Και ο Στέφανος Κασσελάκης όχι μόνο τα λέει, αλλά τα λέει και δημοσίως. Τουλάχιστον, δεν έχουμε απορίες για το ποιόν του ανδρός.

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

Στέφανος Κασσελάκης: «Ό,τι μου ζητηθεί, θα το κάνω».

Γιώργος Λιάγκας: «Ακόμα και να σου πουν "πήγαινε και καθάρισε την Καλλιόπη", δηλαδή;»

Στέφανος Κασσελάκης: «Εννοείται».

Γιώργος Λιάγκας: «Η Καλλιόπη ξέρεις τι είναι;»

Στέφανος Κασσελάκης: «Όχι».

Γιώργος Λιάγκας: «Η Καλλιόπη είναι τα αποχωρητήρια, η τουαλέτα. Και λέμε "καθαρίζουμε την Καλλιόπη". Εγώ έχω καθαρίσει ας πούμε, όταν πήγα φαντάρος».

Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν έχω θέμα. Πιστεύεις πραγματικά ότι θα είχα ένα τέτοιο θέμα;»

Γιώργος Λιάγκας: «Πιστεύω ότι δεν θα στο πρότειναν, αν θες τη γνώμη μου».

Στέφανος Κασσελάκης: «Εμένα θα με ενοχλούσε, να μη μου το πρότειναν. Θα ήθελα να μου προτείνουν, ό,τι θα πρότειναν σε οποιονδήποτε άλλον».

Γιώργος Λιάγκας: «Πες μου τώρα για να το κλείσουμε -»

Στέφανος Κασσελάκης: «Για να είμαι ειλικρινής, φαντάστηκα ότι η Καλλιόπη ήταν η τουαλέτα, αλλά το θεωρώ ότι είναι λίγο σεξιστικό αυτό».

Γιώργος Λιάγκας: «Παλιά έτσι τη λέγανε»

Στέφανος Κασσελάκης: «Παλιά - να αλλάξει αυτό. Εντάξει; Να υπάρχει Καλλιόπη - "Καλλιόπος", ή ο "Κούλης", ξέρω ‘γω; Δεν ξέρω. Βρες άλλο πράγμα».

Δείτε το επίμαχο κλιπ