Για το θέμα που έχει προκύψει με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στο εξωτερικό μίλησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και στους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα αυτό, ο κ. Τσιόδρας τόνισε: «Ο κ. Κασσελάκης έχει έναν τρόπο να δώσει απάντηση σε αυτό: να δώσει τα οικονομικά στοιχεία στη δημοσιότητα. Να πει "αυτές είναι οι εταιρείες, είχαν αυτή την οικονομική δραστηριότητα, έχω αυτά τα χρήματα, αυτοί είναι οι μέτοχοι, τότε τις μεταβίβασα, μιας και δεν επιτρέπει ο νόμος". Ο νόμος που ψήφισε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016».

«Ας τα βρει με τον κ. Τσίπρα αν διαφωνεί σε αυτό. Εγώ περιμένω να δώσει ο κ. Κασσελάκης τα στοιχεία τώρα. Και αν θέλει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, ο μόνος τρόπος είναι αυτός», είπε ο κ. Τσίδρας σχολιάζοντας τη διαφωνία του κ. Κασσελάκη με τον εν λόγω νόμο.

Όσον αφορά την πολιτεία των ΗΠΑ που εδρεύουν οι εταιρείες σύμφωνα με ό,τι έχει πει ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι «το Ντέλαγουερ έχει περισσότερες εταιρείες από κατοίκους 1.030.000 κατοίκους και 1.100.000 εταιρείες. Φορολογικός παράδεισος, στοιχεία ανωνυμίας σε σχέση με το ποιοι είναι οι μέτοχοι των εταιρειών».

«Ο κ. Κασσελάκης να βγει και να δώσει τα στοιχεία των εταιρειών. Να συμμορφωθεί δηλαδή με τον νόμο που το κόμμα του, ο κ. Τσίπρας, είχε φέρει», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.