Η μεγάλη συμμετοχή πολιτών και οι ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και προβληματισμοί για όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη είναι τα χαρακτηριστικά των δημόσιων συζητήσεων που πραγματοποιούνται σε διαφορές πόλεις της Ελλάδας για την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση - Οι Περιπέτειες ενός Οράματος». 

Το βιβλίο του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 5 Φεβρουαρίου στην Αθήνα σε εκδήλωση η οποία ξεκίνησε με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και στη συνέχεια ξεκίνησε το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα. 

Στις συζητήσεις ουσίας που διεξάγονται για την Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζεται τόσο από τους ομιλητές όσο και από το κοινό ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζει στο διεθνές περιβάλλον. Καταγράφονται επίσης και οι ανησυχίες για την πορεία της Ενωμένης Ευρώπης. 

Οι επόμενοι σταθμοί του βιβλίου 

Τη Τετάρτη 20 Μαρτίου (18:30) το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο Ηράκλειο Κρήτης. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Κορωναίου 9). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης και ο καθηγητης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Νίκος Παπαδάκης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νικολέτα Σφακιανάκη.

Την Πέμπτη, ο συγγραφέας θα βρεθεί στη Χαλκίδα. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας Φάνης Σπάνος και η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα. Για το βιβλίο μεταξύ άλλων θα μιλήσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής, Άγγελος Συρίγος. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Λ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα) στις 19:00.