Στα Ιωάννινα θα παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη το βιβλίο του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση - Η περιπέτεια ενός οράματος». Κατά την παρουσίαση, που θα γίνει στις 18:30 στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο τα μεγάλα επίκαιρα ζητήματα της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Κωνσταντίνος Τασούλας, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, ευρωβουλευτής και ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αλκιβιάδης Στεφανής, Στρατηγός ε.α., Επίτιμος Αρχηγός Στρατού και τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Σταύρος Νικολόπουλος, Καθηγητής Μηχανικών Η/Υ και ΠΛηροφορικής, μέλος συμβουλίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Νίκος Γιαννής, ανώτερος στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηπείρου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βίλιαν Στασινού. 

Να σημειωθεί  ότι κατά την παρουσίαση, στις αρχές Φλεβάρη, του βιβλίου στην Αθήνα, παρέστη και μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι «ο Δημήτρης, ως πάντα ευρωπαϊστής και συγγραφέας, προτού ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική, είχε πάντα ένα έντονο ενδιαφέρον για τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Θέλω να τονίσω ότι δεν ανακάλυψε τώρα την Ευρωπαϊκή Ένωση και πράγματι έχει γράψει ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, το οποίο διατρέχει όλη αυτή την δαιδαλώδη διαδρομή του εγχειρήματος της ευρωπαϊκής συμπόρευσης από τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν γεννήθηκε η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, μέχρι τις ημέρες μας».