Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, ως προς την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου, καθώς ακόμη και σήμερα δεν αποκλείεται να γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις υποψηφίων. Αλλωστε, η 20ή Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να κατατεθούν στον Αρειο Πάγο οι συνδυασμοί όλων των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές. Εως τότε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει καταρτίσει το γαλάζιο ψηφοδέλτιο, το οποίο θα περιλαμβάνει 42 υποψηφίους, εκ των οποίων στη Νέα Δημοκρατία στοχεύουν να έχουν οκτώ στη νέα Ευρωβουλή και ένα ποσοστό που θα είναι τουλάχιστον παραπλήσιο εκείνο του 2019, όταν είχαν συγκεντρώσει 33,12%.
Στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να υπάρχουν νέα, φρέσκα πρόσωπα, αλλά και αρκετά «δοκιμασμένα» στελέχη που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν. Σίγουρα, θα αποφευχθούν, όπως εξάλλου έχει ανακοινωθεί, πρόσωπα lifestyle, καθώς στη Ν.Δ. έχουν επικεντρωθεί στην ουσία κι όχι στην επικοινωνία. 

Πιο συγκεκριμένα, την επανεκλογή τους θα διεκδικήσουν πέντε «παλιοί», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και η Μαρία Σπυράκη. 

Σίγουροι και εκπλήξεις 

Έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα. Θυμίζουμε, εξάλλου, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε πρόσφατα στην παρουσίαση του βιβλίου στο Μέγαρο Μουσικής, παρέχοντας έτσι τη στήριξή του. 

Υποψήφιοι θα είναι επίσης ο πρώην υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Σωτήρης Σέρμπος, ο οποίος εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία πρόσφατα, ενώ είχε διατελέσει σύμβουλος του Ν. Ανδρουλάκη επί εξωτερικών θεμάτων, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και η πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία, τελικά, είπε το «ναι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σίγουρη, επίσης, θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό έχει άτυπα ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα, παρευρισκόμενος σε αρκετές κομματικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, το παρών στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο θα δώσει ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο τρίτος που προέρχεται ουσιαστικά από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Σπύρος Καρανικόλας, ο οποίος επίσης υπήρξε στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη. Τέλος, από τον ακαδημαϊκό χώρο πιθανή θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, ο οποίος ήταν και στην 9η μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά και του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, ο οποίος πολιτεύτηκε με τη ΝΔ στην Κεφαλλονιά. Εκ νέου υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Αμυράς, η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, ενώ το τελευταίο διάστημα το όνομα της Νόνης Δούνιας έχει πέσει στο τραπέζι. 

Η περίπτωση Μπελέρη 

Την ίδια ώρα, στη Νέα Δημοκρατία έχουν να λύσουν ακόμη ορισμένους γρίφους. Πολλοί υπογραμμίζουν ότι, ενώ το ψηφοδέλτιο έχει αρκετούς κεντρώους υποψηφίους, θα πρέπει να υπάρξει και ένα άνοιγμα προς τα Δεξιά. Η υποψηφιότητα του Φαήλου Κρανιδιώτη φαίνεται πως δεν θα προχωρήσει (για διάφορους λόγους), οπότε στη δημοσιότητα έχει έρθει το όνομα του Αλκιβιάδη Στεφανή, αλλά και του αστυνομικού συνδικαλιστή Γιώργου Καλλιακμάνη. Επίσης, έχουν ήδη βολιδοσκοπηθεί τόσο ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, αλλά και ο αντιπτεράρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης. Το μεγάλο ερώτημα ακούει στο όνομα του Φρέντι Μπελέρη. Μολονότι από τη ΝΔ τηρούν σιγήν ιχθύος, η υποψηφιότητα του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας εξετάζεται από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ίδιο. Γαλάζιες πηγές εξηγούν ότι μια τέτοια υποψηφιότητα θα τάραζε μεν τα νερά, ωστόσο θα πρέπει πρώτα αναλυθούν τα συν και τα πλην, και, εφόσον ο κ. Μπελέρης συμφωνεί, τότε να προχωρήσει. Κάτι που σίγουρα μόνο εύκολο δεν είναι…