παλαιστινιακή κοινότητα (η) 1. φιλοξενούμενη η οποία δεν σέβεται τον οικοδεσπότη «πρέπει να είσαι παλαβός για να καλέσεις μια τόσο γνωστή παλαιστινιακή κοινότητα όσο η Μάρθα στο πάρτι σου» 2. αυτή που θέλει να δημιουργεί προβλήματα «οι Αιγύπτιοι ξέρουν καλά τι σημαίνει παλαιστινιακή κοινότητα και γι’ αυτό έχουν υψώσει ένα αδιαπέραστο τοίχος κατά μήκος των συνόρων στη Λωρίδα της Γάζας»

Τελικά η «Palestinian Community in Greece» (που δεν ξέρω γιατί μεταφράζεται «παροικία», αλλά έχω δει πολύ Monty Python και κάπου πάει το μυαλό μου) απέσυρε την ανακοίνωση με την οποία μας ενημέρωνε ότι ο δολοφονημένος από τους τρομοκράτες της Χαμάς, Ιωνάς Καρούσης, «δεν ήταν ένα αθώο θύμα». Μόνο που όταν λες «τα ’θελε και τα ’παθε» (γιατί αυτό σημαίνει το «δεν ήταν αθώο θύμα») για έναν δολοφονημένο, στην πραγματικότητα απλώς αποκαλύπτεις τη στήριξη στους δολοφόνους του. Και παρότι μπορείς να αποσύρεις την ανακοίνωση με την οποία αποκαλύπτεται και στους πλέον αφελείς η στήριξη αυτή, δεν μπορείς να αποσύρεις την ανάμνηση της αποκάλυψης. Με λίγα λόγια, άμα ο φερετζές πέσει, ακόμη κι όταν τον βάλεις πίσω στη θέση του, η αποκάλυψη του προσώπου που κρύβεται από πίσω έχει γίνει και κανείς δεν μπορεί να ξεδεί αυτό που είδε.

Καμία σχέση

Δεν καταλαβαίνω γιατί ακόμα συζητούν για την απουσία των Καραμανλή και Σαμαρά από το πάρτι της Παρασκευής. Τι δουλειά είχε να γιορτάζει τα γενέθλια της ΝΔ κάποιος που όλοι του οι στενοί συνεργάτες έχουν καταλήξει να συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιος που πάντα ήταν μόνο με τον εαυτό του.

Μάλλον το είχαμε καταλάβει

«Η κεντρική μας πολιτική δεν είναι το γράψιμο αλλά η απελευθέρωση των χώρων», είπε ο αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων Θωμάς Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας την πολιτική του δήμου στο θέμα της ασυδοσίας των αντικοινωνικών οδηγών: «Επιτρέπεται να κάνετε τα πεζοδρόμια πάρκινγκ και να βάζετε τα αυτοκίνητά σας όπου γουστάρετε, αρκεί, όταν σας λέμε, να τα μετακινείτε».

Πιθανότητα

Ζητώ συγγνώμη αλλά δεν μπορούσα να περιμένω την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών του ΠΑΣΟΚ για να γράψω (είχα να πάω γήπεδο). Αλλά να σας πω ότι αν η Διαμαντοπούλου δεν είναι μέσα στους δυο πρώτους, τότε χτες το βράδυ στο Μαξίμου άνοιγαν σαμπάνιες (δεν υπολογίζω τη συντρόφισσα Γιαννακοπούλου, επειδή δεν πιστεύω ότι μπορεί να καταφέρει κάτι, παρόλο που μετά τον πατσά έφαγε και προβατίνα).