Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε χθες το βράδυ το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αντώναρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Γιώργο Πιέρρο. Κληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες των «κοστολογημένων» μέτρων που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε ότι όλα τα μέτρα είναι κοστολογημένα, καθώς και ότι θα τα βρουν από ειδικούς φόρους σε τράπεζες, εταιρείες ενέργειας και κινητής τηλεφωνίας. Το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης βέβαια, μόνο κοστολογημένο δεν είναι, αφού νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Πάνος Ρήγας στην ίδια ερώτηση, απάντησε ότι δεν έχει την κοστολόγηση μέχρι εκείνη την ώρα και ότι μέσα σε δέκα ημέρες -άγνωστο αν πρόκειται για ημερολογιακές ή όχι-, θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Προφανώς, προτάσεις μέτρων, οι οποίες δεν συνοδεύονται με την κοστολόγησή τους την ημέρα που εξαγγέλλονται, μόνο κοστολογημένες δεν μπορεί να τις αποκαλέσει κανείς.

Ενδιαφέρον όμως έχει το αφήγημα «θα τα πάρουμε από τα καρτέλ που έχουν υπερκέρδη», το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει την αρχική οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ «υπερφορολογώ τη μεσαία τάξη» σε «υπερφορολογώ τις εταιρείες». Διότι ουδείς έχει εμπιστοσύνη στην επάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τα οικονομικά, καθώς ακόμη και για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας -που φορολόγησε η κυβέρνηση- έβγαζαν πολλαπλάσια νούμερα. Τρέμει κανείς στην ιδέα της διαχείρισης των οικονομικών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα βάφτιζε «υπερκέρδη» εντελώς αυθαίρετα ποσά, τα οποία θα τα έβρισκε στο ζύγι «με το μάτι». Τέτοια οικονομικά αστοιχείωτη κυβέρνηση δεν πρέπει να ξαναδεί η χώρα - ιδίως τώρα που η Ελλάδα προοδεύει με άλματα και καλύπτει το χαμένο έδαφος της προηγούμενης δεκαετίας.

Η δήλωση του Ευάγγελου Αντώναρου

Δημήτρης Τάκης: «Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρός σας σήμερα - εγώ έχω ακούσει τον κύριο Κασσελάκη να λέει τις προηγούμενες ημέρες, πως "ό,τι μέτρο ανακοινώνουμε πλέον, θα το κοστολογούμε, πόσο κοστίζει και από πού θα τα βρούμε". Ανακοίνωσε κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, μείωση του ΕΦΚ από 24% σε 6%, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 7 λεπτά την κιλοβατώρα και 100% αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Πόσο είναι το κόστος;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Έχει κάνει η κυβέρνηση το κόστος;»

Δημήτρης Τάκης: «Μα για εσάς λέω. Η κυβέρνηση είναι "κακή", αφήστε την κυβέρνηση. Εσείς;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Όχι, με συγχωρείτε. Αφήστε τα αυτά».

Δημήτρης Τάκης: «Όχι, εσείς που λέτε, ότι θα τα κοστολογείτε όλα. Γιατί να τα αφήσω, κύριε Αντώναρε;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Αφήστε τα αυτά, κύριε Τάκη, όλα είναι κοστολογημένα. Και όταν έρθει η ώρα, σήμερα, να δούμε αυτά που ανακοινώθηκαν».

Δημήτρης Τάκης: «Ε, πόσο κοστίζουν αυτά που ανακοινώθηκαν;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Να ρωτήσω κάτι; Έχουμε υπολογίσει τι κοστίζει στον Έλληνα πολίτη ο ΕΦΚ στα καύσιμα όλων των πολιτών-»

Δημήτρης Τάκης: «Κάτι δισ.».

Ευάγγελος Αντώναρος: «-ο οποίος είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη και γεμίζει τα ταμεία του κράτους, για να παίρνει μετά η κυβέρνηση και να δίνει ελεημοσύνες;»

Δημήτρης Τάκης: «Σας λέω, κάτι δισ. Αλλά αυτά πού θα βρεθούν;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Θα βρεθούν διότι - να σας το πω; Θα επιβληθούν ειδικοί φόροι στα μεγάλα καρτέλ, στις τράπεζες, στην ενέργεια, στην κινητή τηλεφωνία, οι οποίοι βγάζουνε -»

Δημήτρης Τάκης: «Θα βάλετε φόρους στην κινητή τηλεφωνία, για να δώσετε στους αγρότες;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Όχι, με συγχωρείτε, στην ενέργεια και στις τράπεζες - δεν το έχουμε πει; Καινούργια είναι αυτά;»

Δημήτρης Τάκης: «Εγώ για αυτό σας ρωτώ, από πού θα βγούνε;»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Σας λέω, όλα αυτά έχουν ειπωθεί, προφανώς τα ξεχνάτε».