Λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει μεταξύ των αγροτών επιχειρεί να βάλει ο Στέφανος Κασσελάκης που δείχνει έτοιμος ν' ανέβει και αυτός με τη σειρά του στα τρακτέρ, ως κληρονόμος της προηγούμενης ηγεσίας. Στο πλαίσιο αυτό δηλώνει προς τους αγρότες ότι «είμαστε δίπλα σας» και υπόσχεται να υλοποιήσει όλα όσα ζητούν, όπως άλλωστε πράττει με όσους εκπροσώπους κοινωνικών ομάδα και παραγωγικών φορέων συναντάται.

Με ανάρτησή του χαρακτηρίζει «δικαιολογημένο» τον αναβρασμό, δείχνοντας τις προθέσεις του ιδίου και του κόμματός του να επιχειρήσει μια ακόμη μικροκομματική εκμετάλλευση ενός θέματος που και η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό αποδίδει το αυξημένο κόστος παραγωγής στην αισχροκέρδεια και όχι στην εισαγόμενη ακρίβεια, θέση πάγια του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χαϊδεύοντας τα αυτιά των αγροτών υπόσχεται, γνωρίζοντας ότι δεν θα κληθεί να υλοποιήσει τα όσα λέει:

Κατάργηση ειδικού φόρου στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο

Μείωση ΦΠΑ από 24% στο 6%

Πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα

Αποζημιώσεις παντού σε ποσοστό 100%

Ρυθμίσεις οφειλών

Φτάνει στο σημείο μάλιστα να υπόσχεται ακόμη και επανασχεδίαση της ΚΑΠ δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω ως προς την απόφαση να κινηθεί στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές με γνώμονα τον λαϊκισμό.

Δείτε την ανάρτηση: