Τη συμφωνία του με όσα δήλωσε χθες ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας ότι δηλαδή δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για όλες τις εξαγγελίες των κομμάτων, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, για να στηλιτεύσει ακολούθως τη... γαλαντομία του ΣΥΡΙΖΑ και να επιτεθεί και στη Νέα Δημοκρατία.

«Από τη μία έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που τάζει λαγούς και πετραχήλια και τώρα έχουμε και τον γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ, που τάζει απίστευτα πράγματα», είπε συγκεκριμένα ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, προσπερνώντας ότι το πρόγραμμα που έχει καταθέσει το κυβερνών κόμμα είναι μελετημένο και σαφώς κοστολογημένο. Χαρακτηριστικά, στο χθεσινό debate, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς την πρόταση, «όλοι να καταθέσουμε τα προγράμματά μας, είτε στο Γενικό Λογιστήριο είτε στην Τράπεζα της Ελλάδας, τρεις μέρες το πολύ χρειάζεται για να αξιολογηθούν, για να μην υπάρχει αμφιβολία πόσο κοστίζει το κάθε πρόγραμμα».

Στο μοτίβο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι η οικονομία δεν πάει καλά και το χρέος παραμένει το μεγαλύτερο της Ευρώπης. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δημιουργήσει την αίσθηση μιας ανάπτυξης με εσωτερικά δανεικά», ενώ την εγκάλεσε γιατί «έριξε πολλά λεφτά στην πανδημία», λέγοντας ότι « έπρεπε να δώσει λιγότερα».

Απαντώντας στην κριτική ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι επειδή κάνει κριτική δεν σημαίνει ότι είναι κοντά με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο είπε πως νομίζει ότι «η οικονομία είναι μια αγελάδα που δίνει γάλα χωρίς να την ταϊζεις».