«Πώς θα συνεργαστώ μαζί του αν ήταν κατάσκοπος;» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Νίκο Ανδρουλάκη, αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων, παρότι επανέλαβε την πρόθεσή του  να προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε να κινείται στη λογική Πολάκη που και ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν υιοθέτησε αναφορικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σπεκουλάροντας σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εκ νέου συνθήκες συγκρουσιακές μεταξύ Ανδρουλάκη - Μητσοτάκη.

Και ναι μεν επιχείρησε να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να επαναφέρει στο τραπέζι το θέμα των παρακολουθήσεων, εν τούτοις έβαλε στο κάδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Πάντως, επανέλαβε ότι με την απλή αναλογική μπορεί το πρώτο και το τρίτο κόμμα να κάνουν κυβέρνηση εντοπίζοντας μάλιστα συγκλήσεις στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Παρέπεμψε παράλληλα για εξελίξεις και αποφάσεις για τη μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου περίοδο.

Ως προς τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη, σύμφωνα με την οποία δεν προτίθεται να δεχθεί για πρωθυπουργό ούτε τον Αλέξη Τσίπρα ούτε τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του θα δώσει  κατευθεύνσεις. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, τον πρώτο λόγο τον έχει το πρώτο κόμμα.