«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής, ψύχραιμος, γνώστης των θεμάτων. Απαντούσε επί της ουσίας σε κάθε ερώτηση. Περιέγραψε πολιτικές για κάθε θέμα. Παραδέχθηκε προβλήματα, αναγνώρισε λάθη. Περιέγραψε, στο πλαίσιο του περιορισμένου χρόνου, το σχέδιό του για το μέλλον και τι θέλει να κάνει. Μιλούσε στους πολίτες, παρά τις συνεχείς επιθέσεις από τον Αλ. Τσίπρα. Επέμεινε στο θετικό αφήγημα, παρά τις προκλήσεις που δέχθηκε. Άφησε ανοιχτό να υπάρξει πιθανόν και νέο market pass» σχολίαζαν κυβερνητικά στελέχη μετά την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, «ο Αλ. Τσίπρας ξεκινούσε με επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τα γνωστά στερεότυπα, ''ότι υπηρετεί τα συμφέροντα'' κι ότι εκείνος υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Απαντούσε γενικόλογα, στις ερωτήσεις για το πού θα βρει τα χρήματα, μιλώντας για αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας. Έχει μεγάλη σημασία η πρόταση που κατέθεσε στο debate o Κυριάκος Μητσοτάκης να κοστολογούνται τα προγράμματα των κομμάτων από κάποιον αξιόπιστο φορέα, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος ή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Θα τη δεχθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ή θα συνεχίζουν να ''πετούν'' αριθμούς στον αέρα;

Ο Αλ. Τσίπρας στο κρίσιμο ερώτημα ποια είναι αυτή η ''προοδευτική διακυβέρνηση'' για την οποία μιλάει, απάντησε με γενικολογίες. Μίλησε επίσης για αύξηση φόρων.

Ο Ν. Ανδρουλάκης χωρίς κάποια σαφή θέση για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα. Μίλησε με κάποιες γενικόλογες προτάσεις, επίσης όχι κοστολογημένες. Μίλησε επίσης για φορολόγηση στις γονικές παροχές ρίχνοντας το όριο στο μισό, από αυτό που έχει καθιερώσει η κυβέρνηση. Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί προσπάθησαν να απευθυνθεί ο καθένας στο κοινό του».