«Πολύ χρήσιμο» χαρακτήρισε το debate της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος επισήμανε ότι δεν άκουσε κάτι ουσιαστικό από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «στη χθεσινή τηλεμαχία που έγινε, εμείς είχαμε μια σαφήνεια των πραγμάτων, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών που είπαμε το 2019, κάτω από φοβερές αντιξοότητες, το υλοποιήσαμε. Αντιθέτως, από την άλλη πλευρά, βλέπαμε κάτι γενικόλογα πράγματα, κυρίως κάτι επιθέσεις για να κερδίσουμε εντυπώσεις. Δεν άκουσα τίποτα ουσιαστικό ούτε από τον κ. Τσίπρα ούτε από τον κ. Ανδρουλάκη και τα μικρότερα κόμματα αυτό που προσπάθησαν να κάνουν ήταν να απευθυνθούν στο κοινό τους».

Ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε το ζήτημα των παρακολουθήσεων. «Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε ότι υπάρχει ευθύνη θεσμικού ατοπήματος, διαχώρισε όμως τις πράξεις. Έχουμε ένα κομμάτι με το οποίο δεν συνδέεται ούτε η ΕΥΠ ούτε η κυβέρνηση και ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και θα έχουμε τα αποτελέσματα της Δικαιοσύνης, και έχουμε ένα κομμάτι ότι υπήρξε μια νόμιμη μεν παρακολούθηση, αλλά εκεί φάνηκε ότι υπήρχε θέμα θεσμικού ατοπήματος και για αυτό κάναμε παρέμβαση απευθείας στο σκέλος που έχει να κάνει με τον νόμο για να διασφαλίζονται τα δικαιώματα. Το ποινικό όμως σκέλος που αφορά άλλης φύσεως παρεμβάσεις και ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, και για κάποιο λόγο φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και προνομιακή ενημέρωση αυτών, καθώς όλες οι διαρροές έχουν γίνει απευθείας από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από μέσα που έχουν επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή όταν ακούμε ονόματα αν ήταν στο Predator και παρακολουθούνταν, αυτό δεν το ξέρουμε από πουθενά, το ξέρουμε επειδή έχουν βγει κάποιες λίστες. Αυτό είναι ένα αντικείμενο της Δικαιοσύνης, άρα να αποσυνδέσουμε τα θέματα και εμείς. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε πως το γεγονός ότι δεν υπήρχε το θεσμικό πλαίσιο για να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες ως προς τις νόμιμες επισυνδέσεις ήταν κάτι που το αναγνωρίζουμε και για αυτόν τον λόγο κάναμε τις αλλαγές» απάντησε.