Με τη χαρακτηριστική φράση «το ΠΑΣΟΚ είναι μια μαϊμού της Αριστεράς» σχολίασε ο Ανδρέας Δρυμιώτης τη στροφή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον συγκεριμένο χώρο.

Μία επιλογή, που όπως εξήγησε ο πολιτικός αναλυτής σε δηλώσεις του στο One, καταλήγει να είναι σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς μεταξύ μαϊμού και ορίτζιναλ - εννοώντας τον Αλέξη Τσίπρα- ο κόσμος προτιμάει το δεύτερο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε στο σημείο αυτό την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει «παρών» στην ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζας της Ελλάδος, κάνοντας λόγο για «πολύ μεγάλο λάθος. Όπως εξήγησε, «ο Γιάννης Στουρνάρας είναι γέννημα-θρέμμα του ΠΑΣΟΚ. Όταν έρχεσαι και ένα σπλάχνο σου δεν το ψηφίζεις, από εκεί και μπρος έχεις παραδοθεί στην Αριστερά».

Τέλος ο Ανδρέας Δρυμιώτης είπε πως «ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ», το οποίο συνείζει τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις.