Αναδιπλώθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και έδωσε απαντήσεις στην κριτική που δέχεται για τα όσα εξελίχθηκαν στην παρουσία του στην Αμερική... και για το «θαύμα»... κάνοντας επίθεση σε ΜΜΕ και Μαξίμου.

Παρόντος του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως «έρχομαι λοιπόν σε μία προσωπική στιγμή, που μοιράστηκα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, από μία αφήγηση των γονιών μου. Μία προσωπική στιγμή που είδα να βαφτίζεται από την προπαγάνδα "θαύμα Κασσελάκη". Είδα να μου φορτώνονται φράσεις που ποτέ δεν χρησιμοποίησα. Και αλαζονεία που ποτέ δεν είχα», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «μην ψάχνετε σ’ εμένα για κρίσεις μεσσιανισμού».

Ως προς την αποστροφή του περί θρησκείας και πατριωτισμού, «για μένα Σύγχρονη Αριστερά είναι εκείνη που δεν εκχωρεί τον πατριωτισμό στους πατριδοκάπηλους.

Στροφή στον πατριωτισμό

Που δεν εκχωρεί την πίστη όποιου πολίτη θέλει να πιστεύει στο εμπόριο πίστης της Δεξιάς. Που δεν εκχωρεί την ασφάλεια σε μία ΝΔ που επί των ημερών της έχουν εκτοξευτεί όλοι οι δείκτες του εγκλήματος» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, για να συμπληρώσει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις πως «διάλογος με την Τουρκία ναι, αλλά με σαφή στόχευση: την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές: καμία κίνηση για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, απόλυτος σεβασμός της εθνικής μας κυριαρχίας, καμία συζήτηση για συνεκμετάλλευση πριν οριοθετηθεί η ΑΟΖ, καμία απεμπόληση του μονομερούς κυριαρχικού μας δικαιώματος της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια».

«Τις επόμενες εβδομάδες, ως τις εκλογές, θα δείτε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.