Με τους πέντε υποψηφίους που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έκλεισε και τυπικά το «πολυδιαφημισμένο» ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, το οποίο στον μεγαλύτερο βαθμό του είναι «άχρωμο», χωρίς κάποιο πολιτικό ενδιαφέρον και χωρίς ιδεολογικό προσανατολισμό.

Η Κουμουνδούρου είχε ήδη ανακοινώσει τους 37 υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Οι 35 προέκυψαν από τις προκριματικές εκλογές του κόμματος ενώ υποψήφιοι θα είναι εκ νέου οι δύο νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Σήμερα έγιναν γνωστά και τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης. Πρόκειται για τη Μέλπω Λεκατσά, συνταξιούχο φαρμακοποιό, τη Δέσποινα Σίνου, επίκουρη καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου, αναπληρώτρια κοσμήτορα Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, τη Βιολέτα Κόρδατζη, μηχανικό Μηχανολογικού Σχεδιασμού, τον Βασίλη Παπαλαζάρου, μεταδιδακτορικό ερευνητή - βιολόγο, και τη Λυδία Βενέρη, δικηγόρο, διεθνολόγο, υποψήφια διδάκτορα Διεθνούς Δικαίου.