Ελάχιστα λεπτά διήρκεσε η απολογία του 39χρονου ο οποίος δολοφόνησε την 28χρονη Κυριακή Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Η ανακρίτρια αποφάσισε την προφυλάκισή του και ο 39χρονος οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

Τα μόνα λόγια που φέρεται να είπε ο 39χρονος στην ανακρίτρια ήταν «δεν θυμάμαι τι έχει γίνει, σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή». 

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο φέρεται να κάνει εκτενή αναφορά στα ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα που αντιμετωπίζει. Επίσης, φέρεται να ζήτησε από την ανακρίτρια τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, επικαλούμενος στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από το 2013 έως το 2023 νοσηλεύτηκε τουλάχιστον επτά φορές. Εκτός από το Δαφνί και το Αττικόν νοσηλεύτηκε και σε ιδιωτικές κλινικές. Ο κατηγορούμενος φέρεται ακόμη να υποστήριξε ότι έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, οι οποίες του έχουν προκαλέσει και ψυχωσικά επεισόδια. 

Ακόμη, στο υπόμνημά του υποστηρίζει ότι του έχουν συνταγογραφηθεί περισσότερα από δέκα ισχυρά φάρμακα και ότι έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας. Στο πλαίσιο αυτό ο κατηγορούμενος ζήτησε ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό.