Ολοκληρώθηκε και αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας το πόρισματης ΕΔΕ για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων όπου είχε πάει για να ζητήσει βοήθεια.

Με το συγκεκριμένο πόρισμα αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η έρευνα και ο εσωτερικός έλεγχος από την Αστυνομία για τις συνθήκες της δολοφονίας της Κυριακής από τον πρώην σύντροφο της προχώρησε. Επίσης, το πόρισμα ρίχνει φως και σε άλλες πτυχές της υπόθεσης όπως για παράδειγμα ότι τελικά υπήρχε πρωτόκολλο και υπηρεσιακές διαδικασίες τις οποίες δεν ακολούθησαν οι ελεγχόμενοι αστυνομικοί. 

Αποσπάσματα από την ΕΔΕ έφερε στο φως η «Καθημερινή». Όπως προκύπτει, ευθύνες αποδίδονται στον σκοπό του αστυνομικού τμήματος ο οποίος δεν παρενέβη για να βοηθήσει τη νεαρή γυναίκα παρά το γεγονός ότι η δολοφονική επίθεση έγινε σε απόσταση ενάμισι μέτρου από το φυλάκιο.

Η ΕΔΕ αναφέρει επίσης ότι η επόπτρια δεν διέθεσε περιπολικό για να μεταφέρει την Κυριακή στο σπίτι της με ασφάλεια και ότι δεν έδωσε σωστές οδηγίες στην αξιωματικό υπηρεσίας. 

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στον τηλεφωνητή που απάντησε στην Κυριακή ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί.