«Σοκαριστικά απάνθρωπο» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης το έγκλημα με την άγρια κακοποίηση του χάσκι που χτυπήθηκε, βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο και τελικά πέθανε στην Αράχωβα, προειδοποιώντας παράλληλα τους κατοίκους ότι η περιοχή θα πληρώσει βαρύ τίμημα ως προορισμός.

Σε ανάρτηση του στο Χ, ο υπουργός Εργασίας προειδοποίησε τους Αραχωβίτες ότι «εάν στην Κοινωνία μας υπάρξει η υπόνοια της συγκάλυψης η Αράχοβα θα πληρώσει βαρύ τίμημα ως προορισμός». Κάλεσε δε την τοπική κοινωνία να βοηθήσει τις Αρχές για τη σύλληψη του δράστη.

«Το έγκλημα αυτό είναι σοκαριστικά απάνθρωπο. Η τοπική Κοινωνία της Αράχοβας οφείλει να συνδράμει τις Αρχές για να συλληφθεί ο δράστης ή οι δράστες αυτού. Εάν στην Κοινωνία μας υπάρξει η υπόνοια της συγκάλυψης η Αράχοβα θα πληρώσει βαρύ τίμημα ως προορισμός», σημείωσε συγκεκριμένα στην ανάρτησή του.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες που θα μπορούσαν να ξεσκεπάσουν τον βασανιστή του Όλιβερ μένουν κρυμμένες και δυσκολεύουν το έργο των Αρχών για την αποκάλυψη του δράστη, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή 10 ετών και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Οι Αρχές εκτιμούν πως το χάσκι πιθανότατα γνώριζε τον δράστη ή τους δράστες αυτής της αποτρόπαιας πράξης, ώστε να τον ή τους ακολουθήσει.

Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις, ενδεχομένως να καταστράφηκε υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε μαγαζί που γειτνίαζε με το σπίτι του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, καθώς μέσα σε 1-2 βράδια ξηλώθηκαν οι κάμερες. «Η ομερτά που επικρατεί είναι απίστευτη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας εγκληματίας κυκλοφορεί ανάμεσά τους και σφυρίζουν αδιάφορα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα», είπε στο MEGA η Μαρία Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κατά της κακοποίησης ζώων.