«Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ δεν μας δείχνει κάποιον ύποπτο δράστη», ούτε κακοποίηση από άνθρωπο, σημείωσε στο mega η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, για την υπόθεση κακοποίησης του χάσκι, Όλιβερ, στην Αράχωβα.

Τα έμπειρα στελέχη της ασφάλειας, που έχουν συλλέξει και εξετάσει βίντεο και μαρτυρίες, καταλήγουν πλέον σε οριστικά συμπεράσματα. «Από την 1η στιγμή οι αστυνομικοί έκαναν όλες τις ενέργειες για το συγκεκριμένο θέμα. Όταν έλαβαν την καταγγελία αναζήτησαν και βιντεοληπτικό υλικό και μαρτυρικές καταθέσεις. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ δεν μας δείχνει κάποιον ύποπτο δράστη. Και έγινε επιλογή να μεταβούν στην Αράχωβα και αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, έμπειροι στην εξιχνίαση εγκλημάτων. Είναι σημαντικές οι εξετάσεις που έχουν γίνει από επιστήμονες στο ζώο, αναμένουμε και μια πραγματογνωμοσύνη που πρόκειται να γίνει από φωτογραφίες του ζώου όταν αυτό εξετάστηκε από την 1η κτηνίατρο και τους κτηνιάτρους της Περιφέρειας. Πάντως από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δε μας προκύπτει κακοποίηση από άνθρωπο. Είναι από κάμερες της περιοχής και καταθέσεις μαρτύρων. Είναι άνθρωποι που βλέπουν το ζώο να κινείται και με άλλα ζώα», είπε αρχικά η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Η ίδια είπε ότι «όλο το προανακριτικό υλικό θα παραδοθεί στην αρμόδια εισαγγελέα. Δεν αποκλείουμε το γεγονός να προήλθε από αδέσποτα σκυλιά η κακοποίηση. Περιμένουμε και τις εργαστηριακές εξετάσεις που δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα. Ζητήσαμε επιπλέον πραγματογνωμοσύνη».

Αναφορικά με την εξέταση του άτυχου ζώου, είπε: «Υπάρχουν 2 κτηνίατροι που εξέτασαν το ζώο μετά τον θάνατό του και οι οποίοι έδωσαν καταθέσεις και το πόρισμά τους έχει δοθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή. Υπάρχει υλικό, διάφορες ώρες και μέρες που κινείται με άλλα ζώα και σκυλιά, δεν υπάρχει η μέρα που κακοποιείται, δεν υπάρχει η στιγμή, η σκηνή της επίθεσης», τόνισε η κ. Δημογλίδου.