Το υπουργείο Εσωτερικών και προσωπικά η κ. Κεραμέως έχουν γίνει στόχος της αντιπολίτευσης και όπως φαίνεται διόλου τυχαία αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να σχηματισθεί η πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι αφ’ ης στιγμής το «στρατηγείο» της διεξαγωγής των εκλογών είναι «ξέφραγο αμπέλι», όπως υποστήριξε με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ λίγο μετά την υποτιθέμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ, τότε κάτι «μυρίζει»!

Προφανώς κάτι «μύριζε», μόνο που δεν ήταν αυτό που θα ήθελαν ενδεχομένως τα «λαγωνικά», ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Κασσελάκης, σύμφωνα με το πόρισμα της Αστυνομίας.

Τι αναφέρει στο πόρισμά της η Αστυνομία: πως η «διάρρηξη» ήταν «σκηνοθετημένη»! Ως συνήθως, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ βιάστηκαν να βγάλουν… πορίσματα και να επιρρίψουν την ευθύνη στην κυβέρνηση, ζητώντας μάλιστα την παραίτηση της κ. Κεραμέως, αλλά την πάτησαν μεγαλοπρεπώς. Διότι, ανεξάρτητα από τα κίνητρα όσων «σκηνοθέτησαν» την ιστορία, ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Ανδρουλάκης όφειλαν να επιδείξουν τη δέουσα εκ της θέσης τους σοβαρότητα.

Το ότι έσπευσε ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για «κλοπή» θέτοντας το ερώτημα «εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα» και το ΠΑΣΟΚ για «κινδύνους που δημιουργούνται για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και τη σύνταξη και το απόρρητο των εκλογικών καταλόγων και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών», φανερώνει τις προθέσεις τους.

Ασφαλώς μόλις αρθεί το απόρρητο των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων στελεχών του ΥΠ.ΕΣ. θα μάθουμε περισσότερα για το «έργο» και τους «πρωταγωνιστές», αλλά επί της παρούσης οφείλουμε να επισημάνουμε την τακτική της αντιπολίτευσης να υιοθετεί άκριτα κάθε τι ώστε να πετύχει τους σκοπούς της. Αυτό λέγεται καιροσκοπισμός, αλλά μεταφράζεται και ως «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται».