Αλλαγή προσώπου αποφασίσθηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή Εκλογών, μετά την ολοκλήρωση του εσωτερικού ελέγχου στο Υπουργείο Εσωτερικών, με «φόντο» τις καταγγελίες περί διάρρηξης, αλλά και τη διαρροή της ΕΛΑΣ πως είναι πιθανότατα ψευδής.

Το συγκεκριμένο στέλεχος διορίσθηκε σε άλλη διεύθυνση της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την ιδιότητα του αναπληρωτή Διευθυντή. Η «μεταγραφή» του έγινε στη λογική να μην υπάρχουν «σκιές» στην εκλογική διαδικασία, εν όψει και των ευρωεκλογών, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Σκηνοθετημένη η «διάρρηξη» στο ΥΠΕΣ - Τι δείχνει το πόρισμα της ΕΛΑΣ

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καταγγελία περί διάρρηξης στο γραφείο του επικεφαλής της διεύθυνσης εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών στις 26 Απριλίου, είναι πιθανότατα ψευδής.

Από την έρευνα της αστυνομίας σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή DNA σεσημασμένων στον χώρο, ενώ από την έρευνα του τμήματος ψηφιακών πειστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. δεν προέκυψε αλλοίωση των αρχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή που υπήρχε στο γραφείο.

Επίσης, οι υπάλληλοι διπλανών γραφείων του υπουργείου Εσωτερικών κατέθεσαν ότι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

Παραμένουν σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα της έρευνας από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών για να προσδιοριστεί το κίνητρο της καταγγελίας.

Η εκτίμηση της αστυνομίας και στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών είναι ότι η φερόμενη διάρρηξη συνδέεται με την υπόθεση της διαρροής της λίστας e-mail των αποδήμων. Και αυτό γιατί την ημέρα που έγινε η φερόμενη διάρρηξη, ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε στην εισαγγελία το πόρισμα για την υπόθεση της διαρροής e-mail και δυο ημέρες νωρίτερα είχαν δοθεί στο υπουργείο τα ευρήματα από την αντίστοιχη έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την ίδια υπόθεση.