Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν για τον ΣΥΡΙΖΑ της τοξικότητας, της αμετροέπειας και του άκρατου λαϊκισμού, καθώς και του «πράσινου ΣΥΡΙΖΑ», ήτοι το ΠΑΣΟΚ του μονίμως «θυμωμένου» Νίκου Ανδρουλάκη. Το ίδιο, απαράλλαχτο και αποκρουστικό πρόσωπο του λαϊκισμού και της ακατάσχετης κινδυνολογίας είδαμε τις τελευταίες δέκα μέρες από το κόμμα Κασσελάκη για τη φερόμενη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών, η οποία –σύμφωνα με το πόρισμα της Αστυνομίας– όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ήταν σκηνοθετημένη.

Συγκεκριμένα, ψευδής φαίνεται ότι είναι η καταγγελία για διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. Από την έρευνα της Αστυνομίας δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή DNA σεσημασμένων στον χώρο, ενώ από την έρευνα του τμήματος ψηφιακών πειστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. δεν προέκυψε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αλλοίωση των αρχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή που υπήρχε στο γραφείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα, καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα της έρευνας από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών για να προσδιοριστεί το κίνητρο της καταγγελίας.

Una faccia una razza

Θυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είχε κάνει λόγο για «φερόμενη διάρρηξη». Τότε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είχαν ξιφουλκήσει τόσο εναντίον της ίδιας όσο και της κυβέρνησης. Μάλιστα ο Νίκος Ανδρουλάκης το... τερμάτισε, θέτοντας ζήτημα παραίτησης (!) της Νίκης Κεραμέως: «Να απολογηθεί για τη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ», είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Τη μία κλέβουν παράνομα τα mails χιλιάδων εκλογέων. Τους πιάνουμε να ψεύδονται και δεν περνάει ένας μήνας και γίνεται στο υπουργείο Εσωτερικών διάρρηξη και λένε "φερόμενη". Είναι σοβαρό και αξιόπιστο ευρωπαϊκό κράτος αυτό; Είναι αξιόπιστη αυτή η κυβέρνηση; Υπάρχει σοβαρό ζήτημα εμπιστοσύνης προς την κυρία Κεραμέως και προς τον κύριο Μητσοτάκη που την καλύπτει. Για εμένα υπάρχει ζήτημα παραίτησης της κυρίας Κεραμέως, και το λέω ευθέως», τόνισε ο «θυμωμένος» πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο πνεύμα και η ανάρτηση του Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος, απευθυνόμενος στη Νίκη Κεραμέως, μεταξύ άλλων, έγραψε: «Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μας κοινοποιήσετε το σύνολο της έως τώρα αλληλογραφίας μεταξύ της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και του υπουργείου Εσωτερικών. Μπορείτε να μας λύσετε το μυστήριο τι είναι αυτό που εκλάπη ή αλλοιώθηκε από τη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου σας; Τόσο πολλές συμπτώσεις στη Διεύθυνση Εκλογών... δεν δικαιολογούνται στατιστικά».

Η απάντηση της υπουργού Εσωτερικών ήταν άμεση και ηχηρή: «Και η ανεύθυνη λασπολογία συνεχίζεται με ισχυρές δόσεις επιστημονικής φαντασίας! Το ΥΠΕΣ έχει χορηγήσει όλα τα στοιχεία που έχει ζητήσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εδώ και πολύ καιρό, ενώ η Αρχή έχει ήδη αποστείλει ευρήματά της επί της υπόθεσης. Οσο για το περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο υπουργείο Εσωτερικών, έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το ΥΠΕΣ».

Αμετανόητο ντουέτο...

Από την πρώτη στιγμή της φερόμενης διάρρηξης, η Κουμουνδούρου είχε σπεύσει (αλίμονο) να μιλήσει για «πολύ σοβαρή υπόθεση», την οποία έχουν αναλάβει η Αστυνομία και η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ελέγχουν τους υπολογιστές της συγκεκριμένης Διεύθυνσης Εκλογών. Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, «έγινε μια προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος, καθώς τονίστηκε πως από την πρώτη ενημέρωση που έχει το υπουργείο δεν εκλάπη κάτι και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια παράνομη ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση το δίκτυο. Οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ικανοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιφυλάσσεται να παρακολουθεί στενά τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Για να δούμε τώρα, που αποκαλύφθηκε ότι η «διάρρηξη» ήταν σκηνοθετημένη, οι συριζαίοι Σέρλοκ Χολμς θα ζητήσουν μία συγγνώμη από τη Νίκη Κεραμέως και την κυβέρνηση; Φυσικά το ερώτημα είναι ρητορικό. Εδώ δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη για τη σκευωρία της Novartis, θα ζητήσουν για τη «μαϊμού διάρρηξη». Για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε...

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Στον δρόμο της συριζαϊκής τοξικότητας επέλεξε να βαδίσει και το ΠΑΣΟΚ. Αντί να περιμένει τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας, έγινε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη μια φορά, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την καταγγελία για «διάρρηξη» στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών.

«Η διάρρηξη του γραφείου του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών αποδεικνύει μία ακόμα φορά την έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας, σοβαρότητας και μέτρων ασφαλείας στο υπουργείο Εσωτερικών», ανέφερε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υπεύθυνη ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη. Σημείωσε ακόμη ότι «μια υπηρεσία στον πυρήνα του κράτους, επιφορτισμένη με τη διεξαγωγή των εκλογών και την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων, καθίσταται έρμαιο επιθέσεων με άγνωστες σκοπιμότητες».

Τέλος, το τερμάτισε και η ίδια, όπως ο πρόεδρός της, χαρακτηρίζοντας το υπουργείο Εσωτερικών «ξέφραγο αμπέλι», αξιώνοντας «σαφείς απαντήσεις και ενημέρωση. Τι συνέβη ακριβώς; Ποια στοιχεία έγιναν στόχος της διάρρηξης στο υπουργείο Εσωτερικών και ποια η σχέση τους με το email-gate;». Και μετά αναρωτιούνται στο ΠΑΣΟΚ τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε και από τη «σίγουρη δεύτερη θέση» που θα έπαιρναν στις ευρωεκλογές, τώρα παλεύουν –σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα– για την τρίτη, μπορεί και την τέταρτη θέση.