Τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως δεν είναι καλά καθώς η πτώση του κόμματος φέρνει φαγωμάρα και αμφισβήτηση των επιλογών του Νίκου Ανδρουλάκη. Σε αυτό το πλαίσιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διατηρεί επιρροή σε πολλά πράσινα στελέχη, διαφώνησε ανοιχτά με τη θέση του κόμματος σχετικά με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα σε παρέμβαση του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά υπερασπίστηκε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Καλώς γίνεται η συνάντηση. Διαφωνώ απολύτως με την άποψη ότι θα έπρεπε να αναβληθεί η συνάντηση για να περάσουμε σε μια νέα φάση έντασης, επειδή η Μόνη της Χώρας έγινε τζάμι, όπως είχε γίνει και η Αγία Σοφία πριν 2 χρόνια». Ουσιαστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφώνησε ανοιχτά με την άποψη που εξέφρασε επίσημα το ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να αναβληθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει τα καρφιά του για τις επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη στην εξωτερική πολιτική.

Ενόχληση στην Χαριλάου Τρικούπη 


Σε αυτό το πλαίσιο συνέχισε, αντικρούοντας την ρητορική του ΠΑΣΟΚ: «Για ένα τέτοιο θέμα δεν μπορούμε να προκαλέσουμε ξανά ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διότι πρέπει να έχουμε τους διαύλους της επικοινωνίας ανοιχτούς». Πάντως ούτε στην Χαριλάου Τρικούπη άκουσαν με ιδιαίτερη χαρά τα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς επί της ουσίας ήταν ένα ανοιχτό «άδειασμα» στον Νίκο Ανδρουλάκη και μάλιστα λίγο πριν τις κρίσιμες ευρωεκλογές, όπου το κόμμα παλεύει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι σχέσεις Ανδρουλάκη - Βενιζέλου δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται και στη μουρμούρα πολλών στελεχών του πυρήνα Βενιζέλου για τον νυν πρόεδρο του κόμματος.

Φυσικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει διαμηνύσει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι θα λέει την άποψη του ανοιχτά, ακόμη κι αν αυτή δεν συμβαδίζει με τις επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη και της ηγετικής του ομάδας. Και μόλις προστέθηκε ακόμη ένας πονοκέφαλος για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές. Διότι κάθε παρέμβαση Βενιζέλου ίσως είναι και ένα καρφί για την πολιτική που ακολουθεί η νυν ηγεσία του κόμματος.