Οι υποψήφιοι των εθνικών και των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς και των ευρωεκλογών έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από το υπουργείο Εσωτερικώνλίστες εκλογέων, επισήμανε η υπουργός Νίκη Κεραμέως η οποία διευκρίνισε ότι αυτές περιέχουν μόνο ονοματεπώνυμο και διεύθυνση, αν έχει δηλωθεί, αλλά όχι email και τηλέφωνα. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την αποστολή email από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου σε εκλογείς που ζουν στο εξωτερικό, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «η κ. Ασημακοπούλου έδωσε απαντήσεις και θα συνεχίσει στις εν εξελίξει έρευνες για τη διαρροή στοιχείων Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό» και διευκρίνισε ότι οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις δεν αντλήθηκαν από το ΥΠΕΣ. 

«Έλληνες του εξωτερικού κατήγγειλαν ότι έλαβαν επιστολή πολιτικού περιεχομένου στο mail τους από την κ. Ασημακοπούλου, γεγονός που δημιούργησε το ερώτημα πού βρήκε τις διευθύνσεις του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου» είπε η υπουργός εξηγώντας πώς ανέκυψε το ζήτημα και τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή για εσωτερικό έλεγχο καθώς όπως είπε «οφείλουμε να το διευρενήσουμε αμέσως ακόμα και για μια καταγγελία».