Το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει σε κανέναν τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών που εγγράφονται για την επιστολική ψήφο ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας το θέμα που ανέκυψε με την αποστολή email σε αποδήμους από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η Νίκη Κεραμέως είπε πως η ευρωβουλευτής δίνει απαντήσεις για την προέλευση της λίστας των email και διευκρίνισε ότι «θα γίνει εσωτερικός έλεγχος. Δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση. Αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο». 

Η υπουργός πρόσθεσε πως και η ίδια η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου είπε ότι δεν πήρε λίστα με email από το υπουργείο Εσωτερικών και υπενθύμισε πως έλεγχο πραγματοποιεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 

«Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε πως ο αριθμός των αιτήσεων πλησιάζει τις 23.000 από απόδημους που ζουν σε 94 χώρες.