Μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι στοχευμένες καταγγελίες κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχετικά με αποστολή μαζικών email σε απόδημους Έλληνες, ενάντια στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής περνάει στην αντεπίθεση και θέτει τον εαυτό της στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Ειδικότερα, με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, χαρακτήρισε τη «διερεύνηση» καλοδεχούμενη από εκείνη και πρόσθεσε ότι θα συνεργαστεί με την Αρχή για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Η εν λόγω ανάρτηση έχει ως εξής: Η διερεύνηση από την ΑΠΔΠΧ του θέματος που αφορά στην αποστολή από το γραφείο μου ενημερωτικών email είναι καλοδεχούμενη από εμένα. Θα συνεργαστώ με την Αρχή σε ό,τι μου ζητηθεί ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Η ανάρτηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Η ανακοίνωση της Αρχής

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφορικά με το θέμα των ενημερωτικών email από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».