Στον πόλεμο λάσπης και την αήθη επίθεση που δέχτηκε, σχετικά με την κατηγορία της διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού, απάντησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η ευρωβουλευτής ισχυρίζεται πως δέχεται επίθεση λάσπης, απαντώντας στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ πως τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας εκατοντάδων απόδημων Ελλήνων διέρρευσαν και βρέθηκαν στη διάθεσή της.

Παράλληλα, επισημαίνει πως σέβεται τα προσωπικά δεδομένα και το GDPR από το 2018, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η απάντηση για την επίθεση λάσπης

Σε δήλωσή της ανέφερε συγκεκριμένα: «Σχετικά με την «επίθεση λάσπης» που δέχομαι από το πρωί, θέλω να διευκρινίσω ότι:

100 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές το γραφείο μου απέστειλε newsletter σε Έλληνες του εξωτερικού, με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσα ως Ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, ώστε να ζητήσω την άδεια να επικοινωνώ τακτικά μαζί τους, όπως πράττω πάντοτε σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα και το GDPR από το 2018.

Ουδέποτε έλαβα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν στους Έλληνες του εξωτερικού.

Θεωρίες συνομωσίας που συσχετίζουν τις εγγραφές για την επιστολική ψήφο με την προσωπική μου δράση, έχουν σκοπό να με χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν το θεσμό της επιστολικής ψήφου, της θεσμικής μεταρρύθμισης που θεσπίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τελικά μόνο με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν πτοούμαι και καλώ τους Έλληνες του εξωτερικού ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης να εγγραφούν στην πλατφόρμα».

Η ανάρτηση στην πλατφόμα Χ