Υπεγράφη από τον Γ. Πατούλη η απόφαση για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων

by MANIFESTO

Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών μονάδων στο δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού, μετά την υπογραφή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την ένταξη της σχετικής πράξης στο ΠΕΠ Αττικής (2014-2020).

Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 860.557 ευρώ, ενώ η επιλέξιμη δαπάνη μέσω του προγράμματος της Περιφέρειας ανέρχεται σε 620.000 ευρώ και αφορά το 2ο, 3ο Γυμνάσιο και 1ο, 2ο ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων.

Η πρόσκληση έχει εκδοθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και αφορά σε 54 δήμους με συνολικό προϋπολογισμό 24,9 εκατ. ευρώ. Ο κάθε δήμος έχει συγκεκριμένο επιλέξιμο προϋπολογισμό για την υλοποίηση των παρεμβάσεών του, ανάλογα με το πληθυσμιακό του μέγεθος.

Ειδικότερα οι εργασίες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αφορούν σε θερμομονώσεις και συστοιχίες αντλιών θερμότητας, φωτιστικών τύπου LED, φωτοβολταϊκών συστημάτων και συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου(BEMS).

Με τις παρεμβάσεις εκτιμάται ότι η ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας θα ανέλθει στις 853.162,40kWh, με ποσοστό συνολικής εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας 86% και μείωση εκπομπών CO2 κατά 83%.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι για την Περιφέρεια αποτελεί βασική προτεραιότητα η περιβαλλοντική αναβάθμιση δημόσιων υποδομών και κυρίως τα σχολικά κτίρια. «Αξιοποιούμε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και σε συνεργασία με τους δήμους υλοποιούμε παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης σε δημόσια κτίρια, με σημαντική ωφέλεια τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Σχετικα Αρθρα