Με 262 ψήφους υπέρ, 32 ψήφους κατά και ένα «παρών» υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη δυνατότητα παροχής άδειας παραμονής τριετούς διάρκειας σε μετανάστες που εργάζονται στην Ελλάδα. 

Ένας από τους 32 βουλευτές που καταψήφισαν ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε εκφράσει έντονα την αντίθεση του στο περιεχόμενο της τροπολογίας. «Ό,τι είχα χρέος να πω το είπα. Όποιος θέλει να το καταλάβει, κατάλαβε» είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Οι υπόλοιποι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις ψήφισαν την τροπολογία, καθώς, όπως είχε ξεκαθαρίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τις προηγούμενες ημέρες, η κομματική πειθαρχία ήταν αυτονόητη για όλους με εξαίρεση τον πρώην πρωθυπουργό. 

Την τροπολογία καταψήφισαν επίσης η Νίκη, οι Σπαρτιάτες και η Ελληνική Λύση. «Όχι» ψήφισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ «παρών» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Αρετή Παπαϊωάννου. 

Από τη διαδικασία απουσίαζαν 5 βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Χίου με το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκφράσει ενστάσεις για την τροπολογία. Απουσίαζαν επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες νοσεί με covid και οι βουλευτές των Σπαρτιατών Γιώργος Ασπιώτης, Πέτρος Δημητριάδης και Μιχάηλ Γαυγιωτάκης.

1-K8SVB.jpg
2-jbWZi.jpg
3-ZIgNQ.JPG
4-AIogy.jpg
5-MUBLo.jpg
6-WHE0x.JPG
7-eZUo4.jpg
8-EyrOu.jpg
9-nPFE8.jpg
10-pCe1t.jpg
11-WnaFB.jpg
12-wcBeP.jpg
13-JONrB.jpg