«Καταγράφηκε η διαφωνία του πρώην πρωθυπουργού και είναι σεβαστή» επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη για την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταψηφίσει την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τις τριετείς άδειες παραμονής σε μετανάστες που εργάζονται στη χώρα μας. 

Τα κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι η στάση του πρώην πρωθυπουργού είχε προεξοφληθεί, καθώς η έντονη διαφωνία του για το περιεχόμενο της τροπολογίας δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες. Τονίζουν επίσης ότι η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε συντεταγμένα την τροπολογία, παρά τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν κάποιοι βουλευτές, ενώ σημειώνουν ότι ουδέποτε υπήρξε απειλή προς τους βουλευτές για το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας. Απλώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε «την αυτονόητη στάση που οφείλουν να έχουν τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας για κάθε νομοθέτημα που έρχεται προς ψήφιση, εκτός κι αν ανακοινωθεί κάτι διαφορετικό». 

«Το περιεχόμενο της ρύθμισης εξηγήθηκε επαρκώς και είναι κάτι παραπάνω από κρυστάλλινο τι ακριβώς προβλέπεται», δηλώνουν οι ίδιες πηγές, συμπληρώνοντας ότι «είναι προς όφελος της οικονομίας και της ασφάλειας της χώρας.