Το χυδαίο ομοβικό παραλήρημα του Βασίλη Στίγκα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, έρχεται να συμπληρώσει ανακοίνωση του κόμματος των «Σπαρτιατών» κατά της υποψηφιότητας της Αθήνας για τη διοργάνση των επόμενων Gay Games.

Στην ανακοιίνωσή τους οι «Σπαρτιάτες» επιβεβαιώνουν τα ακροδεξιά τους αντανακλαστικά, επιτιθέμενοι στην κυβέρνηση την οποία κατηγορούν για εθνοκτονική πολιτική. «Οι «Σπαρτιάτες" αγωνιζόμαστε για την προάσπιση του εθνικού δόγματος "πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια"», λένε.

«Πληροφορούμαστε ότι η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 25 υποψήφιες πόλεις για να διοργανώσουν τους επόμενους Gay Games. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι πιθανό να διεξαχθούν στην Ελλάδα το 2030. Εμείς ενημερώνουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, πως η "οικιακή εστία", είναι δεμένη άρρηκτα με τη λατρεία των προγόνων και τον πυρήνα της, την οικογένεια μόριο της κοινωνικής ζωής, που διαμορφώνει το γένος, για την ανάσταση του οποίου έκαναν τον αγώνα τους οι ήρωες του '21 και ανέστησαν το γένος των Ελλήνων», σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι «Σπαρτιάτες» στην ανακοίνωσή τους.

«Στο πλαίσιο της εθνικής κυριαρχίας για τη συντήρηση και την προαγωγή του έθνους, θεμελιακής φύσης κατά το Σύνταγμα είναι η οικογένεια. Το Σύνταγμα θέτει αυτοτελώς, την οικογένεια, το γάμο, τη μητρότητα και την παιδική ηλικία στα προστατευόμενα από το κράτος ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα», προσθέτουν.

Αναφερόμενοι σε διατάξεις του Συντάγματος οι «Σπαρτιάτες» τονίζουν ότι «αποτελούν θεμελιακή θεσμική εγγύηση και προστατεύουν το γάμο, την οικογένεια, τις πολύτεκνες οικογένειες, το συμφέρον των τέκνων και της παιδικής ηλικίας, ως υποχρέωση του κράτους να παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα για το σχεδιασμό και την εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής».

Ο μόνος έγκυρος γάμος για το ελληνικό δίκαιο που προστατεύεται από το Σύνταγμα είναι μόνο ανάμεσα στα ετερόφυλα ζεύγη, σημειώνουν ακόμα. «Κάθε άλλη μορφή που σχετίζεται με τη συμβίωση ανθρώπων είναι απλή ένωση και κατά το ελληνικό δίκαιο δεν ταυτίζεται με το γάμο και το Σύνταγμα. Τέτοια μορφή ένωσης ανθρώπων είναι το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο έχει θεσμοθετηθεί καθ'όλα, το οποίο λύνει δια παντός και καθ' όλα τα της συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Παράλληλα, οι «Σπαρτιάτες» θέτουν το ερώτημα «σε τι εξυπηρετεί η παροχή δυνατότητας τέλεσης γάμου σε ομοφυλόφιλα ζεύγη, που αν αυτό προκύψει θα δημιουργήσει αφενός ανυπόστατους γάμους και αφετέρου άκυρους», ενώ υποστηρίζουν πως «οι Έλληνες είναι απόλυτα ενήμεροι και πεπεισμένοι για την εθνοκτονική σας πολιτική. Η πρωτοβουλία θεσμοθέτησης "γάμου ομοφυλοφίλων" δήθεν στοχεύει στη λύση του προβλήματος των ζευγαριών αυτών, στόχος είναι, όμως, η εκ θεμελίων κατάργηση του έθνους με τον περιορισμό του κύκλου των Ελλήνων συγγενών».