Κανείς δεν περίμενε ότι οι ακροδεξιοί «Σπαρτιάτες» θα στήριζαν τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων. Όλοι θα απαιτούσαν, ωστόσο, από τον πρόεδρο τους Βασίλη Στίγκα να σεβαστεί τον κοινοβουλευτικό ρόλο του και να εκφράσει τη διαφωνία του με κόσμιο τρόπο και όχι με το ακατάσχετο ομοφοβικό υβρεολόγιο που βγήκε από το στόμα του το πρωί της Τρίτης στη Βουλή.

Ξεπερνώντας κάθε όριο, ο Βασίλης Στίγκας επιχείρησε να καταθέσει τα ακροδεξιά διαπιστευτήρια του -προφανώς δεν έχει συνέλθει ακόμη από το πατατράκ του περασμένου καλοκαιριού- και έδειξε σε όλους ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τον έγκλειστο νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη που τόσο θαυμάζει.

Σε ένα κρεσέντο «ματσίλας», ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» έδειξε μια φωτογραφία δύο ανδρών με δύο παιδιά και είπε: «Βλέπουμε δύο μαντράχαλους με δύο παιδάκια. Αυτή εδώ η φωτογραφία δεν είναι φυσιολογική. Αποτελεί ντροπή για το ανθρώπινο είδος». 

Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Στη συνέχεια της ομιλίας επιστράτευσε όλες τις αντιεπιστημονικές -και ταυτόχρονα ομοφοβικές- ακρότητες που έχουν ακουστεί  λέγοντας ότι «μπορεί να ανοίγετε ένα παράθυρο στην παιδοφιλία αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι δεν είναι συγχρόνως και παιδόφιλο».

Το χειρότερο το άφησε για το τέλος. «Σε λίγο θα αρχίσουμε οι straight να νιώθουμε ενοχές επειδή δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι. Βεβαίως μας κατηγορούν όλοι ότι είμαστε ομοφοβικοί. Από πού και ως πού; Γιατί είμαστε από αυτούς που σπρώχνουμε αντί να μας σπρώχνουν; Για όνομα του Θεού. Θα φτάσουμε να ντρεπόμαστε» είπε. 

Όσα είπε ο Βασίλης Στίγκας προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, στις οποίες ο ίδιος απάντησε με ακόμη μεγαλύτερη χυδαιότητα χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα τρανς».