Υπέρ της κύρωσης των δύο προσαρτημάτων (α) στη Σύμβαση Χρηματοδότησης και (β) στη Δανειακή Σύμβαση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που έχουν συναφθεί μεταξύ ΕΕ και Ελλάδας, τάχθηκε η πλειοψηφία της ολομέλειας της Βουλής.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου, «ναι» ψήφισε η ΝΔ, «παρών» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση, ενώ «όχι» ψήφισαν το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά, οι «Σπαρτιάτες», η «Νίκη», και η Πλεύση Ελευθερίας.

Μεγαλύτερη πλειοψηφία στήριξε, πάντως, το 1ο άρθρο του νομοσχεδίου για το προσάρτημα στη Σύμβαση Χρηματοδότησης του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο οποίο προβλέπεται η διάθεση από την ΕΕ προς την Ελληνική Δημοκρατία μίας Πρόσθετης Χρηματοδοτικής Συνεισφοράς ποσού 4,7 δισ. ευρώ: «Ναι» ψήφισαν ΝΔ, Ελληνική Λύση, και «Σπαρτιάτες», «παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ, «όχι» ψήφισαν ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, και «Νίκη».

Στο δεύτερο άρθρο, για το Προσάρτημα στη Δανειακή Σύμβαση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με το οποίο προβλέπεται η διάθεση από την ΕΕ προς την Ελληνική Δημοκρατία Πρόσθετου Ποσού Δανείου ύψους 5 δισ. ευρώ, «ναι» ψήφισε η ΝΔ, «παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ «όχι» ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα.