Σε κοινωνικά προγράμματα η μη επιστρεπτέα κοινοτική στήριξη, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης στα πλαίσια της ολομέλειας της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε πως έχουν αξία τα σχόλια του Επιτρόπου Οικονομίας της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, αναφερόμενος στις σχετικές δηλώσεις Τζεντιλόνι μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνέδεσε μάλιστα τις δηλώσεις αυτές με την ψήφιση του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι με την κύρωση αυτής της συμφωνίας «τα χρήματα τα οποία θα πάρει η πατρίδα μας και τα οποία, προφανώς, η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει και γι' αυτό δεν ψηφίζει, ανέρχονται σε 36 δισεκατομμύρια ευρώ, 18,2 δισεκατομμύρια μη επιστρεπτέα χρηματοδοτική συνεισφορά και 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ δανειακή στήριξη». Όπως εξήγησε, τα 18,2 δισεκατομμύρια ευρώ που η Ελλάδα δεν χρειάζεται να επιστρέψει πίσω, είναι για να τρέξουν σε κοινωνικά προγράμματα, σε στήριξη, σε ανακαινίσεις νοσοκομείων, κέντρων υγείας κ.ά.