«Κόντρα» ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση με αφορμή την τραγωδία, με τον υπουργό να καταθέτει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει αλλοίωση στα «Τέμπη».

Ουσιαστικά, ο κ. Παπαθανάσης με αυτήν την κίνηση, εκτός από την «πληρωμένη απάντηση» στην κ. Κωνσταντοπούλου, διέψευσε ολόκληρη την τοξικότητα και τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης, χαλώντας τους το βολικό αφήγημα της συγκάλυψης.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαθανάσης σχολίασε μία προηγούμενη αναφορά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου για την κατάθεση από τον ίδιο, σε προηγούμενη συνεδρίαση της Βουλής, τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει αλλοίωση στα «Τέμπη».

Καταθέτουμε χαρτιά στη Διαύγεια να μπορεί να τα παίρνει ο καθένας και να κρίνει

Όπως είπε, «καταθέτουμε χαρτιά, για να είναι στη Διαύγεια και να μπορεί ο καθένας να τα παίρνει και να κρίνει αν έχει υπάρξει αλλοίωση και να μην δημιουργεί εντυπώσεις λανθασμένες και ψευδείς», επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης απευθυνόμενος στην κ. Κωνστανοπούλου.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε επικρίνει τον κ. Παπαθανάση ότι έχει εμπλακεί προσωπικά στο «μπάζωμα», και ότι «ήρθατε στις 03.00΄ το πρωί στη Βουλή [...] και καταθέσατε τα πειστήρια του μπαζώματος από τα οποία προκύπτει ότι πρώτον το μπάζωμα ξεκίνησε χωρίς κανένα έγγραφο, στα μουλωχτά δηλαδή, αλλά με την επίβλεψη και τις εντολές του κ. Μητσοτάκη που επελήφθη από την πρώτη στιγμή».