Ξεκίνησε στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης στη βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με τα κόμματα της αντιπολιτευσης κατά της κυβέρνησης. Απο την αρχή της συνεδρίασης οι τόνοι ανέβηκαν και έδωσαν το τέμπο για το πως θα κινηθεί η τριήμερη διαδικασία. 

Στην έναρξη της συζήτησης το λόγο πήραν δύο βουλευτές από τα κόμματα που υπογράφουν την πρόταση (Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ και Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ).

Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισηγητή για το κράτος Δικαίου τον Ν. Παππά -Κρίμα που δεν έχει εκλεγεί και ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Τον λόγο πήγε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βοριδης, απαντώντας στον κ. Παππά. «Είδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισηγητή σε θέματα Κράτους Δικαίου και χειραγώγησης Μέσων Ενημέρωσης τον κ. Παππά!» είπε δηκτικά για να εισπράξει χειροκρότημα από την πτέρυγα της ΝΔ.

«Από όλους επιλέξατε τον κ. Παππά! Κρίμα που δεν έχει εκλεγεί και ο κ. Παπαγγελόπουλος για δεύτερη επιλογή για να είναι συμπληρωμένο το σετ του κράτους δικαίου!» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

«Από ένα κόμμα που έχει δύο υπουργούς καταδικασμένους για ζητήματα λειτουργίας κράτους δικαίου και που ο αρχηγός του έχει ομολογήσει απόπερια στησίματος δικαστηρίων θα περίμενε κανείς χαμηλότερους τόνους για το κράτος δικαίου. Όλοι έχουμε ιστορία και διαδρομή».

Ο υπουργός Επικρατείας κατέληξε λέγοντας: «Η πρόταση δυσπιστίας είναι απόδειξη ότι με ανεύθυνο τρόπο, το σύνολο αριστερής αντιπολίτευσης θέλει να εκμεταλλευτεί ανθρώπινο πόνο. Την ευαισθησία δεν σας τη χαρίζουμε και θα φανεί με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας»