Μα πού χάθηκε; Ούτε μια δήλωση δεν είχε κάνει μέχρι χθες ο καταδικασθείς από το Ειδικό Δικαστήριο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τις αποκαλύψεις του Κυριάκου Βελόπουλου ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, γνωστοί και ως «κουκουλοφόροι», έλαβαν χρήματα για να πουν όσα ανυπόστατα και αναπόδεικτα είπαν.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης ανέφερε πως ο ανεξάρτητος σήμερα βουλευτής του, Παύλος Σαράκης, «εισέπραξε από το αμερικανικό κράτος 30 εκατ. ευρώ ως δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων». Ακολούθησε θύελλα. Σήμερα, ο τότε κατηγορούμενος και πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ζητεί να βγει η κουκούλα, επισημαίνοντας ότι έχει παραβιαστεί η νομοθεσία περί προστατευόμενων μαρτύρων. Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος και πλέον πέφτει άπλετο φως σε κάθε πτυχή της απόπειρας σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Κρυπτόμενοι

«Η σχετική δήλωση του κυρίου Βελόπουλου δημιουργεί νέα δεδομένα ως προς την προστασία των μαρτύρων, καθώς η καταγγελία αυτή αποδεικνύει ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος και πρέπει άμεσα να αρθεί η προστασία τους», δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Η μπόχα που αναδίδεται από την Κουμουνδούρου είναι απίστευτη. Η δε σιωπή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση λέει πολλά. Και μετά απ’ όλα αυτά –και σαν να μην τρέχει τίποτα– κάποιοι εκεί θέλουν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Οχι, δεν έλειψε σε κανέναν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (επί υπηρεσιακής κυβέρνησης το καλοκαίρι του 2015), πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το 2015-2019), πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρώην διοικητής της ΕΥΠ (2009) και πρώην εισαγγελικός λειτουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο και του επιβλήθηκε πρόστιμο. Ομως, οι εξελίξεις τρέχουν, αναδεικνύοντας το μέγεθος της άθλιας μεθόδευσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εις βάρος του πολιτικού μας συστήματος, με αφορμή τη σκευωρία της Novartis. Η δε σημερινή σιωπή του καταδικασθέντος πρώην υπουργού είναι «εκκωφαντική». Οχι, αυτόν δεν τον είδαμε στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο.

Εργαλειοποίηση

Μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «καταδικάστηκα για δύο γελοίες, ανύπαρκτες, κατασκευασμένες και άσχετες με το σκάνδαλο της Novartis περιπτώσεις ενός πλημμελήματος, με οριακή πλειοψηφία μόνο σε χρηματική ποινή». Οπως λέει ο λαός, ζήτησε και τα ρέστα! Η δήλωσή του φυσικά υποτιμά τη νοημοσύνη και την ευθυκρισία των δικαστικών που αποφάνθηκαν για την υπόθεσή του. Υπενθυμίζουμε τη δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους». Θα ήταν για γέλια όλα αυτά, αν βέβαια δεν είχαν ακολουθήσει όσα έγιναν στην κατεύθυνση της εργαλειοποίησης των θεσμών για να σπιλωθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι της τότε συγκυβέρνησης-παρωδία που τόσα δεινά σώρευσε στην πατρίδα μας.

Τα έργα και οι ημέρες της αλήστου μνήμης συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου αποκαλύπτονται καθημερινά σε όλο τους το μεγαλείο. Η λέξη «ντροπή» δεν φτάνει για την άθλια μεθόδευση, με τις δέκα κάλπες στην Ολομέλεια, τις υπουργικές «επισκέψεις» στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και όλα όσα βιώσαμε τότε. Σε μια ορθόδοξη χριστιανική χώρα, η ένατη εντολή «ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή», κουρελιάστηκε. Αλλά τι σχέση μπορούσαν να έχουν οι τότε κυβερνώντες με την πίστη και την ηθική; Το μόνο που έκαναν είναι να μας δίνουν δείγματα κατάχρησης εξουσίας, εξαχρείωσης, ανηθικότητας και μηδενισμού. Ο,τι και να πούμε εδώ είναι λίγο, αν αναλογιστούμε μάλιστα σε τι περιπέτειες εισήλθε τότε ο τόπος. Και μετά μιλούν διά του τότε επικεφαλής τους για «λάθος χειρισμούς», προσπαθώντας έτσι απλά να αποσείσουν τις ευθύνες τους για το χάλι της περιόδου εκείνης, όταν με αποκλειστική τους ευθύνη μετετράπη η πολιτική σκηνή σε βούρκο.

Μηχανορραφίες

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αποκλήθηκε «Ρασπούτιν», με αφορμή τις καταγγελλόμενες μηχανορραφίες του. «Ολοι ξέρουμε ποιος είναι ο "Ρασπούτιν"’. Τον ξέρει και ο Τσίπρας, υπουργός του είναι… Δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, βγάλτε τα συμπεράσματά σας», είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τον Ιούνιο του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο λεγόμενος "Ρασπούτιν" είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Εγώ τον μήνυσα εξαρχής, τον κατονόμασα», είχε πει σε συνέντευξή του, σε εβδομαδιαία εφημερίδα, λίγες ημέρες αργότερα, ο Αντώνης Σαμαράς. Η εισαγγελέας Ελένη Ράικου είπε μιλώντας στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis, τον Ιανουάριο του 2020, πως «ο Παπαγγελόπουλος αυτοαποκαλούνταν Ρασπούτιν από το 2005 και όσο ήταν υπουργός έστηνε δημοσιεύματα εναντίον αθώων ανθρώπων».