Δεν μου πέφτει λόγος -και ποιος είμαι, εδώ που τα λέμε;- για τους απόρρητους φακέλους του Κώστα Καραμανλή που εδώ και χρόνια μόνο απόρρητοι δεν είναι αφού το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη έχει πουλήσει μερικές χιλιάδες αντίτυπα. Ούτε έχω διάθεση να σχολιάσω το ετερόκλητο ακροατήριο που λόγω του χώρου της εκδήλωσης είχε… πολεμικές διαθέσεις κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, την οποία υποτίθεται ότι όλοι οι συγκεντρωμένοι ψηφίζουν. Μα, θα πείτε, αυτή δεν είναι Νέα Δημοκρατία, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ακριβώς, δεν είναι η ΝΔ που έτρωγε καρπαζιές από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι η Νέα Δημοκρατία που με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη γκρέμισε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε στο σπίτι του μετά τη δεύτερη φορά Κεντροδεξιά τον Αλέξη Τσίπρα, έβαψε τον χάρτη της Ελλάδας μπλε δύο φορές, αλλά προφανώς όλα αυτά δεν ικανοποιούν όσους βρέθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο για να ακούσουν τους δύο πρώην πρωθυπουργούς. Ίσως αισθάνονταν άνετα όταν η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στη γωνία και απομονωμένη. Αλλά, είπαμε, δεν μου πέφτει λόγος.

Μου πέφτει όμως λόγος, όπως και σε κάθε φιλελεύθερο δημοκράτη, όταν βλέπω στην πρώτη σειρά την κυρία Θάνου -τη γνωστή κυρία Θάνου που υπηρέτησε το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- να χειροκροτεί τον Αντώνη Σαμαρά, έναν από τα «θύματα» του «μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως ελληνικού κράτους». Μόνο ο Πολάκης δεν παραβρέθηκε εκεί ώστε να δηλώσει με την παρουσία του τον… ανιστόρητο συμβιβασμό της Δεξιάς με την Αριστερά. Αξίζουν ειλικρινά συγχαρητήρια σε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους όλους εκείνους που βρέθηκαν σε δύσκολες ώρες για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα στην άλλη πλευρά να περνάνε καλά.

Easy Writer

Υγ.: Περίμενα από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να απευθυνθεί στην κ. Θάνου και να τη ρωτήσει γιατί δεν πήγε στην εκδήλωση ο κ. Παπαγγελόπουλος. Ίσως σε κάποια άλλη παρουσίαση βιβλίου.

Υγ. 1: Ακούγοντας τον Κώστα Καραμανλή να στέλνει αυστηρά μηνύματα στα Σκόπια και στα Τίρανα κατάλαβα ότι ταυτίζεται απολύτως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης άκουσα από τον πρώην πρωθυπουργό τεκμηριωμένες συντηρητικές απόψεις για την Ευρώπη, αλλά από κανέναν δεν ακούσαμε το παραμικρό για το βιβλίο. Ίσως του χρόνου.